NOVOSTI IZ POKRETA OTOKA Podržite nas u daljnjim aktivnostima, izgradimo bolju otočnu budućnost!

Mnogi nas podržavaju, ali je malo njih i dalje spremno uložiti u nas i omogućiti nam da vas zastupamo.

Vrijeme je krajnje da se potrudimo s Vama komunicirati što češće i što više kako nam informacije ne bi zaostajale u uskim krugovima ljudi koji su najaktivniji u Pokretu. Iskreno se nadamo da razumijete da nas je malo, a da sa svojih 10 prstića i samo 24 sata dnevno radimo mala i velika čuda. Pozivamo Vas da nas podržite u našim daljnjim aktivnostima. Svaki doprinos nam je važan – postanite naši članovi, donatori i/ili volonteri. Poklonite nam Vaše povjerenje i vrijeme da zajedno izgradimo bolju otočnu budućnost. Mnogi nas podržavaju, ali je malo njih i dalje spremno uložiti u nas i omogućiti nam da vas zastupamo. Zato vas molimo da s riječi prijeđemo na djela. Mi smo tu za vas, budite i vi za nas!


JAVNO JE DOBRO!

Vjerujem da ste nas pratili u borbi za plaže i izmjenu Zakona o koncesijama. Cijela nas je ova priča obuzela posljednjih nekoliko mjeseci i nadrasla naša očekivanja i kapacitete. Stoga smo prošlog tjedna u Puli zajedno sa Zelenom Istrom, Građanskom inicijativom Split, Srđ je naš, Centrom za mirovne studije i Čovjek po mjeri otoka oformili inicijativu Javno je dobro koja će nastojati okupiti otoke i obalu u daljnjoj borbi za očuvanje naših vrijednih resursa. U narednom periodu fokusiramo se na pomorsko dobro – more, morske luke, plaže i obalu. Više informacija pratite na FB grupi JAVNO JE DOBRO. Uključite se i vi i budite promjena u Vašoj lokalnoj zajednici. Sva nas čeka isti scenarij – rasprodaja obale i otoka, iscrpljivanje resursa, osiromašenje lokalnog stanovništva i dugoročno gubitak svega što imamo. Znamo da zvuči brutalno, al nemamo ovog puta potrebu da uljepšavamo surovost situacije u kojoj se nalazimo.

NOVA UPRAVA!

U cijelom ovom kaosiću uspjeli smo organizirati skupštinu Udruge Buđenje. Naime, svi vi znate da Pokret otoka djeluje kao neformalna inicijativa i strateški projekt udruge Buđenje sa Šolte. Razloga je tome puno – nelogičnost otvaranja nove udruge s istim vodstvom, postojanje udruge s iskustvom u provedbi EU projekata, strateški razvoj Pokreta prema osnivanju društvenog poduzeća…

19.6 organizirali smo Izbornu skupštinu jer su mandati predsjednici i dopredsjednici isticali. Za predsjednicu Udruge reizabrana je Maja Jurišić sa Šolte, dok je dotadašnja dopredsjednica Marica Grgurinović s Visa odlučila ne nastaviti svoj angažman u ovom obliku no i dalje ostaje aktivna članica skupštine s ciljem razvoja kulturnog i umjetničkog djelovanja i poslovanja Pokreta. Za novog dopredsjednika Udruge izabran je Andrijano Nigoević s Brača.

Dosadašnji upravni odbor udruge činile su 3 članice, što se na ovoj skupštini povećalo na 5 članova – Maja Jurišić i Gorana Bežovan, Šolta; Andrijano Nigoević i Dijana Šabić, Brač te Iva Žanetić, Korčula. Mandat svim izabranima traje dvije godine.

Osim izborne, organizirali smo i izvanrednu skupštinu Udruge na kojoj je odlučeno da se ime udruge iz Buđenja promijeni u Pokret Otoka te da se isti zaštiti kao brend. O daljnjim postupcima ćemo vas obavijestiti. Pregledom dosadašnjeg rada i rezultata većina članova skupštine je izuzetno zadovoljna i podržava smjer razvoja i uložene napore nekolicine članova da Pokret razvije prema prethodno dogovorenim strateškim ciljevima. Nesuglasice koje su se pojavile među pojedinim članovima smatramo normalnom pojavom svake organizacije te vjerujemo da će vrijeme i strpljenje omogućiti pronalazak načina da svi zajedno dišemo Pokretove vrijednosti i nastavimo raditi za viši cilj kojem smo se obvezali pristupanjem ovoj platformi.


PREGLED AKTIVNOSTI I DOGAĐANJA!

  • Podigli smo novi web portal na kojem još radimo te ćemo najavu o istome pustiti u medije kad ga poboljšamo.
  • 28. srpnja u Bolu otvaramo izložbu “Čujete li svoje otoke” uz koju ćemo organizirati i javnu tribinu – Budućnost Zlatnog rata.
  • Početkom kolovoza okupljamo IT stručnjake na Braču da nacrtamo buduću Pokretovu platformu, oformimo radni tim i dogovorimo daljnje aktivnosti. Pozivamo sve zainteresirane da nas kontaktiraju i da nam se priključe.
  • Nakon ovotjedne posjete Krku i upoznavanja niza zanimljivih pojedinaca, u listopadu smo ponovno u posjetu ovom otoku. O samom događaju više ćemo pisati naknadno.
  • U studenom se ponovno vidimo na Hvaru na drugom po redu Serumu. Tema ovogodišnjeg događanja je fotografija napuštenih objekata na otocima. Natječaj je otvoren, prijavite se!
  • Prijavljujemo projekte, kao nositelji ili projektni partneri na temu kulture i umjetnosti, razvoja socijalne ekonomije, poljoprivrede i mladih.
  • Pripremamo edukacije i radionice na temu dizajna projektnih ideja i upravljanja projektima, razvoja društvenog poduzetništva, financijskog upravljanja, društvenih mreža… Uključite nas u vaše projekte i programe, organizirajte tribine u vašem gradu, mjestu, otoku i pozovite nas da zajedno gradimo znanje na otocima.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0