NOVI KRUG NATJEČAJA Preko milijardu kuna za 12 brzobrodskih linija

Agencija za obalni linijski pomorski promet raspisala je novi krug natječaja za odabir brodara koji će idućih šest godina pružati uslugu javnog linijskog pomorskog prijevoza

Agencija za obalni linijski pomorski promet raspisala je novi krug natječaja za odabir brodara koji će idućih šest godina, počevši od siječnja 2018. pružati uslugu javnog obalnog linijskog pomorskog prijevoza, piše Poslovni.


Ovaj put natječaji se odnose na 12 državnih brzobrodskih linija, a ukupna vrijednost ugovora pojedinačno vrijednih od 64 do 113 milijuna kuna, premašuje milijardu kuna.

Premda su natječaji utvrđeni za razdoblje od 1. siječnja 2018. godine do 31. prosinca 2023., u pozivu se ističe i mogućnost produljenja do kraja 2027. godine.  Istovremeno, do 24. kolovoza je otvoren i ponovno raspisani natječaj za dvije profitabilne državne linije, trajektne na relaciji Stari Grad – Split te brodske na relaciji Trogir – Slatina – Split.

Postupci davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza za te linije prethodno su u srpnju bili poništeni, dok je u istome krugu nekoliko profitabilnih linija dobilo svoje koncesionare.  Prema odluci Upravno vijeća Agencije, Jadrolinija je ishodila održavanje pet trajektnih linija (Valbiska – Merag, Porozina – Brestova, Prizna – Žigljen, Supetar – Split, Dominče – Orebić), a Rapska plovidba održavat će  trajektnu liniju Mišnjak – Stinica, piše Poslovni.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0