Novi detalji tragedije u Kninu: Mlađi kolega pokušao je spasiti starijeg, obojica stradala

Navodno se dogodio strujni udar kada je stariji radnik čistio bazen te mu je tada pokušao pomoći 20-godišnjak, koji je onda i sam doživio udar

Današnja tragedija dvojice stradalih radnika u tvornici u Kninu kojima je u 11:50 konstatirana smrt u kninskoj bolnici poprima nove razmjere. O ovome tragičnome slučaju oglasili su se i tvornica, liječnica te kninski gradonačelnik koji je kazao kako će se proglasiti dan žalosti.


VEZANI SADRŽAJ:

Večernji list neslužbeno doznaje da je do nesreće došlo tijekom čišćenja bazena u pogonu galvanizacije. Navodno se dogodio strujni udar kada je stariji radnik čistio bazen te mu je tada pokušao pomoći 20-godišnjak, koji je onda i sam doživio udar. Pokušaji reanimacije bili su neuspješni.

Kninska liječnica Biljana Nacevski – Bulaja, koja je bila dežurna kad su radnici dovedeni, rekla je kako su već bili bez znakova života.

– Već su bili širokih zjenica, bez disanja, bez palpabilnog pulsa. Mi smo unatoč tome pokušali provesti reanimacijske postupke, međutim, bez uspjeha, tako da smo proglasili smrt. Pretpostavlja se da se radi o strujnom udaru – rekla je Nacevski – Bulaja.

– Nesreća se dogodila prilikom čišćenja tog bazena u kojem se nalazi vodena otopina. Iz ne znam kojih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom prilikom je strujni udar doživio 34-godišnjak. Zatim mu je priskočio u pomoć 20-godišnjak s namjerom da ga spasi, odnosno izvuče iz bazena te ga je uhvatio za ruku. U tom času je i on doživio strujni udar. Zatim su električari isključili struju u cijelom pogonu i pozvana je hitna pomoć. Na samom mjestu događaja probalo se reanimirati unesrećene radnike, ali navodno nije bilo potrebne opreme za to. Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu. Na kraju krajeva, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja koja se do sada milijun puta dogodila – rekao je neimenovani zaposlenik DIV-a za Huknet.

Iz DIV-a su se oglasili priopćenjem: “Duboko potreseni obavještavamo javnost da je danas 29.04.2019. oko 11 sati u našoj tvornici u Kninu došlo do tragične nesreće u kojoj su smrtno stradala dvojica naših zaposlenika, kolega i prijatelja. U ovom teškom trenutku izražavamo najdublju sućut obiteljima i rodbini preminulih radnika, a kao DIV GRUPA učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i makar malo ublažimo ovaj nenadoknadivi gubitak. Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare. Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće”, javlja VL koji je kontaktirao i kninskog gradonačelnika Marka Jelića.

Jelić je izrazio sućut obitelji poginulih radnika i njihovim kolegama. Kazao je kako se nada da će institucije utvrditi ima li odgovornih i da ako ih ima da trebaju za to odgovarati, a da je na hrvatskoj državi da učini sve kako bi se utvrdilo u kakvim uvjetima rade radnici u industriji.– Prije par godina smo imali jedan smrtni slučaj kada je stradao jedan mladi čovjek u nesreći s radnim strojem. Ne znam do kuda je istraga došla. Ovo je zbilja strašno, izražavam najdublju sućut u ime grada i u ime sugrađana obitelji i prijateljima i kolegama stradalih radnika – rekao je Jelić u izjavi novinarima.

– Vjerujem da će oni sustavi koji su zaduženi za osiguranje napraviti sve ono da se ovakve stvari više ne ponavljaju – dodao je.

– Mislim da se oko ovoga treba pozabaviti i MUP i DORH i sve državne inspekcije kojih u ovoj zemlji imamo dosta, pa neka rade svoj posao – zaključio je gradonačelnik Knina.

– Proglasit ćemo dan žalosti, ali to obitelji ne znači ništa, ni za sigurnost radnika – rekao je, javlja VL.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime