Nema ni tjedan dana da je na čelo splitske Stanouprave zasjeo Kerumov Ante Zuanić, dosadašnji pomoćnik smijenjenog SDP-ovog direktora Marka Šundova, a još jedna gradska firma doživjela promjenu na vrhu. Zoran Barac, jedan od kandidata za novog šefa splitskog SDP-a, nije više direktor Parkova i nasada. Umjesto njega gradsku komunalnu tvrtku vodit će još jedan Kerumov čovjek Saša Franjkić, vlasnik kafića Baoli na Gripama. Franjkić je gradski vijećnik Kerumovog HGS-a, što je nespojivo s novom dužnosti pa će umjesto njega netko drugi u Gradsko vijeće, piše Index.

Smjenu na čelu Parkova potvrdio je splitski dogradonačelnik Nino Vela, koji predstavlja skupštinu društva. Nije bilo natječaja, kao ni u Stanoupravi. Statuti firmi nisu ih predvidjeli. Upada u oči da su dosad izvršene samo smjene u firmama koje su podjelom vlasti između HDZ-a i HGS-a pripale Kerumu. HDZ dosad nije instalirao nijednog svog, no i to bi trebali uskoro dočekati.

Najviše se polemizira oko smjene direktora Vodovoda, bivšeg SDP-ovca Drage Davidovića. Gradonačelnik Opara šokirao se kada je saznao da bi u slučaju da ode iz Vodovoda, Davidović pokupio solidnu otpremninu, odnosno, naknadu za prijevremeni raskid menadžerskog ugovora. Radi se o nekih 160 tisuća kuna, koliko je otprilike dobio i Davidovićev prethodnik SDP-ovac Zdravko Mulić, kojeg je Ivo Baldasar neočekivano potjerao u mirovinu prije isteka ugovora, čime se otvorio prostor za Davidovića, koji je bio direktor Baldasarove pobjedničke kampanje. Formalno je proveden natječaj na kojem je Davidović bio jedini kandidat.

Nekadašnji direktori postaju savjetnici i pomoćnici

Davidović je navodno spreman ostati u Vodovodu na nekoj adekvatnoj poziciji, što će vjerojatno biti nekakvo mjesto savjetnika ili pomoćnika direktora. Nešto slično vjerojatno kani realizirati i Šundov u Stanoupravi, dok je dogradonačelnik Vela Indexu potvrdio da će Barac ostati u Parkovima, i to kao pomoćnik novog direktora Franjkića.

Dogradonačelnik Vela ne dvoji da će novi direktor Parkova biti kompetentan. Kaže kako se radi o diplomiranom ekonomistu s dovoljno iskustva za vođenje jedne gradske komunalne firme.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0