NOVA LAŽNA DOJAVA Vatrogasna društva odjurila na Biokovo, vatre nije bilo!

Novi slučaj lažne dojave požara dogodio se u petak navečer

Čini se da Dalmacija posljednjih dana “boluje od post-požarnog sindroma”. Naime, zaredale su lažne dojave o požarima. Primjerice, prije nekoliko dana dojavljen je požar na otoku Visu između Rukavca i Rude, a ispostavilo se da je paniku izazvao običan – oblak! Jučer je netko dojavio da gori između Duća i Dugog Rata, na teren su odmah izašli vatrogasci, no vatre nije bilo. Je li se radilo tek o dječjoj igri ili o namjernom stvaranju panike, ne znamo, ali vatrogasci nisu bili sretni da bez razloga moraju izlaziti na intervencije.


Novi slučaj lažne dojave požara dogodio u petak navečer. Naime, gotovo sva društva makarskog primorja “dignuta” su provjeriti dojavu da gori sa sjeverne strane biokovskog vrha Vošac. Put Biokova su odjurili vatrogasci DVD Makarske, Tučepa, Brela i Baške Vode. Vatrogasci su uviđajem utvrdili da nema požara. Je li netko stvarno pomislio da je vidio vatru ili je nekom do vrlo neukusne igre, tek će se utvrditi.

Ipak, makarski vatrogasci imali su posla tijekom petka. U 14:16 u Vatrogasno dojavni centar u Makarskoj pristigla je dojava o požaru otvorenog prostora na predjelu Gornja Volicija. Požar, koji se munjevito širio i prijetio prebacivanju preko državne ceste D 512, 50 vatrogasaca Rivijere s 14 vatrogasnih vozila, koordiniranom akcijom su stavili pod kontrolu u nepunih 20 minuta. Uz podršku djelatnika PP Makarska, koji su osiguravali nesmetan rad vatrogasaca, požar je u potpunosti ugašen u 15:12 sati. U požaru je izgorjelo 0.5 hektara guste borove šume i makije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0