NIŠTA OD VANZEMALJACA Sinoć je diljem Dalmacije zabilježena neobična svjetlost na noćnom nebu. Evo o čemu se radi

Ako ste se ponadali da ćemo uskoro susresti inteligentni život nezemaljskog podrijetla, moramo vas razočarati...

Jučer smo objavili nekoliko snimaka iz različitih dijelova Dalmacije koje prikazuju neobičnu svjetlost na južnom horizontu i to od 17:45 do 18 sati. Svjetlost je mijenjala intenzitet i micala se po nebu, no u različitim područjima pojavila se u identično ili vrlo slično vrijeme.


Jučer smo objavili i nekoliko video zapisa iz raznih dijelova Dalmacije koji su snimljeni u isto vrijeme na kojima se na noćnom nebu mogla vidjeti magličasta svjetlost koja se polagano pomicala.


Sinoć nismo imali objašnjenje za ovu pojavu, no nakon pomnije analize situacije, ipak smo došli do logičnog zaključka.

Lansiranje satelita na visinu od 250 kilometara

SpaceX je jučer (11.11.2019.) lansirao drugi kontingent od 60 Starlink satelita koji bi u budućnosti trebali omogućiti globalnu internet pokrivenost.Nakon što su sateliti postavljeni u orbitu, na inicijalnu visinu od oko 250 km, potrošeni drugi stupanj rakete Falcon 9 je izveo manevar za deorbitiranje, kako ne bi ostao u orbiti kao komad svemirskog smeća.

Točno u 16:51:32 UTC jedan raketni motor Merlin je izveo retrogradno paljenje od oko dvije minute, čime je brzina drugog stupnja smanjena dovoljno da iznad Afrike ponovno uđe u atmosferu i izgori, s ostacima koji padnu u Indijski ocean.

Trenutak paljenja motora bio je vidljiv na nebu srednje i južne Europe, od Austrije sve do Hrvatske, gdje su ga snimili brojni zabrinuti građani.

Dakle, dragi naši čitatelji, ako ste se ponadali da ćemo uskoro susresti inteligentni život nezemaljskog podrijetla, moramo vas razočarati. Barem zasad…

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime