Za nadolazeću turističku sezonu najavljivalo se otvaranje nekoliko luksuznih hotela u Splitu, među njima je bio i “Ambasador” na početku Zapadne obale.

Od toga, kako stvari stoje, neće biti ništa, čak i u slučaju da pandemija popusti, odnosno da sezona u potpunosti ne podbaci.

Tonči Medić, direktor tvrtke “Retoi” u čijem je portfelju i “Ambasador”, te bliski prijatelj njemačkog biznismena Klausa Alexa Birkenstocka, vlasnika ovog hotela, povjerava nam da će vrata gostima, ako ih bude s obzirom na cijelu situaciju, moći otvoriti ovog Božića, piše Slobodna Dalmacija.

– Korona-kriza nas je definitivno sve iznenadila. U ožujku smo počeli prikupljati životopise i organizirati razgovore s potencijalnim zaposlenicima, ali smo to, naravno, morali prekinuti. Plan je, naime, bio “za stalno” zaposliti 55 djelatnika i angažirati još tridesetak sezonaca. Budući da smo računali otvoriti vrata hotela ovog ljeta, početkom godine smo zaposlili šestero ljudi ključnih za njegovo funkcioniranje; među njima direktoricu i šefa kuhinje.

Ovo nas je u potpunosti omelo – vanjski građevinski radovi su obustavljeni na zamolbu izvođača, odnosno straha radnika od zaraze virusom. Što se tiče radova u unutarnjem dijelu objekta, smatrali smo da nema smisla žuriti se s njihovim završavanjem kad hotel moramo držati zatvorenim.

Jednostavno smo procijenili da ništa ne želimo riskirati i da je bolje preskočiti ovu sezonu, ako je uopće bude, nego startati u situaciji pandemije i strahovati hoće li ti netko od osoblja ili gostiju prenijeti virus po hotelu – smatra Medić, inače, poznati ugostitelj iz Brela u koja već godinama dolazi “Ambasadorov” vlasnik, jedan od najpoznatijih svjetskih obućara, inače, veliki zaljubljenik u Hrvatsku.

Podsjetimo kako je Klaus Alex Birkenstock hotel na Trumbićevoj obali kupio 2016. godine od Regine Ivić, udovice Tomislava Ivića, legendarnog “Hajdukova” trenera. Najavljivalo se kako će “Ambasador” biti otvoren na proljeće 2018. godine, no taj rok investitor nije mogao ispoštivati zbog nemogućnosti dobivanja građevinske dozvole.

Radi toga se, podsjetimo, kasnilo s rušenjem starog objekta izgrađenog 1937. godine, kasnijeg Doma JNA, a potom i s izvođenjem radova. Zbog cijele situacije, ulagač je bio prisiljen zatražiti od Županije produljenje roka za izgradnju s dvije na četiri godine.

U međuvremenu je došlo i do promjene visine investicije s ranije najavljenih 14 milijuna eura na 23 milijuna. To bi trebalo “Ambasadoru” omogućiti najmanje “četiri i pol” zvjezdice, a nadaju se, kaže Medić, dobiti i “petu”.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime