Rekonstrukcija i nadogradnja osmoljetke „Kamen-Šine“ konačno postaje stvarnost. Iz betona i čelika raste glavni objekt nadogradnje osnovne škole koja će ubrzo dobiti devet novih učionica zajedno sa šest kabineta za učitelje, knjižnicu s multimedijalnim dijelom, prostorije za pedagoga i logopeda, kuhinju, blagovaonicu, nove sanitarne čvorove za djecu s posebnim potrebama te još niz ostalih novih sadržaja.

Uređenje igrališta

No, to nije sve jer ovaj projekt obuhvaća i uređenje igrališta, tako da će školarci, mali i veliki, imati dodatan razlog za radost i veselje.

Betonski radovi na nadogradnji, koji su startali u kolovozu, u punom su jeku. U svega tri mjeseca suteren i prvi kat novog krila škole već su dobili konkretne obrise. Od rujna sljedeće godine, do kada će svi radovi biti okončani, škola više neće raditi u – i za učenike i za učitelje – mukotrpne tri smjene, nego konačno u dvije.

Trosmjenski rad odlazi u prošlost

Podsjetimo, projekt novog ruha škole na istoku grada potpisuje splitski ured “Studio-studio”, posao je povjeren radnicima “Ćitić gradnje”. Ukupna bruto površina dogradnje iznosi čak 1555,64 metara kvadratnih.

Od iduće školske godine, trosmjenski rad tako odlazi u prošlost, a osmoljetka na Kamenu, u suvremenom ruhu, konačno će normalno profunkcionirati na radost svojih učenika i njihovih učitelja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime