Facebook inicijativa “Dnevna doza splitskog nereda” u 12 sati je na Matejušci organizirala dodjelu “Zlatnog kur*ca” novinarima koji su posljednjih mjeseci radili istraživačke članke iz Splita na temu komunalnog nereda i ostalih nepravilnosti. Nagrađeni su Andrea Topić (Slobodna Dalmacija), Ivan Kaštela (nagrađen kao novinar Slobodne Dalmacije, sada radi na Novoj TV) i naša Ivana Perković.

Povezani sadržaj

Ante Tonković, vlasnik tvrtke “Akceleracija”, verbalno je napao aktivista Bojana Ivoševića na Matejuški, predstavnika inicijative Dnevna doza Splitskog nereda, a na jednoj od snimaka vidi se da je letjelo i kamenje. Na jednom od videa se može vidjeti vlasnik “Akceleracije” Tonković, koji je ukrao kutiju u kojoj su se nalazile nagrade “Zlatni kurčevi”. Dodjela nagrade ipak se održala, ali bila je u skraćenom obliku, jer su organizatori morali otići na policiju dati izjavu.

Kako je na mjesto događaja izašla policija, upitali smo za komentar slučaja.

– Postupili smo povodom narušavanja javnog reda i mira. U prostore Policijske postaje dovedena je jedna ženska osoba, vezano uz događaj koji se zbio. U prostorije je također pristupila jedna muška osoba, a na razgovor smo pozvali još jednu mušku osobu. Trenutno se obavlja kriminalističko istraživanje u svrhu utvrđivanja činjenica – kazali su nam u splitskoj policiji.

Pogledajte nevjerojatne scene s Matejuške:
Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime