U petak oko 19:30 sati čitatelji su nam poslali fotografije vatrogasnog vozila zaustavljenog u Matoševoj ulici u Splitu s upitom što s događa.

Nagađali su da se radi o požaru ili prometnoj nesreći, ali pozivom na dežurni broj vatrogasaca doznali smo da je po srijedi puno ljepša i simpatičnija priča. Naime, vatrogasci su oko 19 sati dobili dojavu o mačiću zaglavljenom u šahtu. Pozivu su se, kao i uvijek kad je nečiji život u opasnosti, brzo odazvali i u roku od pola sata mačić je bio na slobodi.

Stranice medija svakodnevno su pune priča o požarima, prometnim nesrećama, akcijama spašavanja i potrage za nestalim osobama u kojima vatrogasci redovito sudjeluju, dok se o ovakvim intervencijama rijetko piše, ali baš one su pokazatelj kako vatrogasci osim što savjesno obavljaju svoj posao, uvijek nađu volje i vremena za situacije za koje nisu nužno nadležni. Ovim putem želimo im uputiti veliku zahvalu u ime svih ljubitelja životinja, a vjerujemo i svih građana, uz možda i nepotreban zaključak da nisu bezveze zaslužili biti nazvani – herojima.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime