Nastavljeno suđenje Željku Tukiću za ubojstvo bivše supruge u Trogiru – svjedočila Fani Čapalija

Danas su pred Županijski sud u Splitu stigli svi pozvani, njih četvero, među kojima i Fani Čapalija, bivša misica


Postupak koji se vodi protiv Željka Tukića (67), optuženog za ubojstvo bivše supruge Asje Tukić, nastavljen je iza zatvorenih vrata ispitivanjem svjedoka – danas su pred Županijski sud u Splitu stigli svi pozvani, njih četvero, među kojima i Fani Čapalija, bivša misica.


Prema optužnici, Tukić se tereti da je 6. kolovoza 2018. od 10:35 do 10:50 sati u Trogiru u stanu na trećem katu u Ulici kneza Trpimira 7 došao u stan znajući da je njegova bivša supruga Asja sama u njemu te joj nožem zadao više ubodnih rana, jednu s leđa te tri u prsa, i to jakog i vrlo jakog intenziteta. Motiv je, smatraju na tužiteljstvu nakon istrage te ispitivanja svjedoka, bio financijske prirode: Asja Tukić se požalila prijateljima kako njen bivši suprug traži više novaca za pomoć koju joj je povremeno pružao oko turista te da će ga morati izbaciti iz kuće na Čiovu, njenog objekta, gdje je privremeno stanovao…

Ključnim su se tijekom istrage pokazale snimke različitih nadzornih kamera u Trogiru, na kojima se nešto prije i nakon zločina optuženi vidi nedaleko apartmana. To su potvrdili svjedoci, a dan nakon ubojstva na plaži na Čiovu nekadašnja najljepša žena u Europi je pronašla tenisice marke Diesel. Fotografirala ih je i preko prijatelja obavijestila policiju – pokazalo se da je riječ o tenisicama čiji je trag pronađen u lokvi krvi! A na snimkama se, kako smatraju na tužiteljstvu, vidi optuženi upravo u takvim tenisicama.

No, detalji o današnjem svjedočenju, kao i prethodnih ročišta kada je bila pozvana kćer Asje i Željka Tukića (upravo je kćer pozvala oca tog dana, oko 11:40 sati, da se majka ne javlja na mobitel, da bi optuženi do apartmana došao tek oko 13:30 sati, kada su već stigli novi gosti) nisu poznati jer se suđenje odvija bez prisustva javnosti. Takav prijedlog je iznio odvjetnik Toni Vukičević, branitelj optuženog, iz dva razloga – zbog zaštite obiteljskih okolnosti te jer smatra da su Željku Tukiću ‘nekorektnim medijskim izvještavanjem u kojima ga se proglašava odgovornim za ovo djelo pa se tako podrivaju njegova ustavna prava na presumpciju nevinosti’. Kako se tužiteljica u ovom predmetu nije ‘bunila’ protiv tog prijedloga, u studenom prošle godine je i prihvaćen. Samo objava presude će biti javna, koja pak neće biti tako skoro imajući u vidu 40-ak svjedoka koji su na popisu te brojna vještačenja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
16
Grrr
7
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime