Saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić u svojem je istupu o kiretaži u splitskom KBC-u iznijela netočnosti zbog kojih, kako neslužbeno doznaje Večernji list, iz te bolnice planiraju protiv nje podnijeti tužbu za klevetu.

Prevrat je to u priči koja je na noge dignula stotine žena koje su, ohrabrene istupom Ninčević Lesandrić o njezinu iskustvu kiretaže na živo zbog spontanog pobačaja, izašle u javnost sa svojim traumama s ginekologija diljem zemlje. Podsjetimo, ministru zdravstva prof. dr. sc. Milanu Kujundžiću u Saboru je ono što je prošla na splitskoj ginekologiji obratila Mostova zastupnica rekavši da su joj “svezali ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije”.

Uslijedila je potom reakcija iz Splita, konkretno od dr. Denija Karelovića, predstojnika prozvane splitske Klinike za ženske bolesti i porode, a u kojoj je on iznio niz osobnih zdravstvenih podataka o Ivani Ninčević Lesandrić.

Predstojnik Karelović rekao je, među ostalim, i da joj nije rađena kiretaža, nego aspiracija za što je dobila lokalnu anesteziju. Zbog tog istupa i Ninčević Lesandrić je najavila moguću tužbu, a priča će, čini se, upravo i otići u tom sudskom smjeru. Prema neslužbenim informacijama, tužba je opcija o kojoj se razmišlja i u splitskom KBC-u nakon što je inspekcija obavila izvide o tom slučaju, piše Večernji list.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime