Tvrtka Naprijed d.o.o. je uspješno realizirala projekt „Suvremena tvornica namještaja – ICT od skice do finalnog proizvoda“, za koji su joj odobrena bespovratna sredstva na natječaju “Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)”.

Realizacija projekta je trajala osam mjeseci, a kroz projekt su nabavljene licence za informacijski sustav ERP, softver za konstruiranje namještaja i softver za tehničko crtanje i 3D modeliranje, integrirani poslovni procesi u jedinstveni informacijski sustav, nabavljena informatička oprema za implementaciju informacijskog sustava i obavljena edukacija djelatnika u korištenju novih tehnologija.

Suvremeni softver za projektiranje namještaja će omogućiti Individualni pristup svakom kupcu i kreiranje namještaja vrhunskog dizajna i kvalitete u skladu sa zahtjevima prostora, a softver za računalno 3D prostorno planiranje će unaprijediti prezentaciju projektiranih rješenja namještaja i opreme u prostoru i olakšati kupcima izbor.

Implementacijom jedinstvenog informacijskog sustava objedinjeni su svi poslovna procesi tvrtke, unaprijeđeno strateško planiranje, upravljanje ljudskim resursima, financijsko poslovanje, upravljanje imovinom, logistika, nabava, prodaja i marketing te ojačani stručni kapaciteti djelatnika za primjenu suvremenih informacijskih tehnologija u obavljanju radnih zadataka.Provedbom projekta Naprijed d.o.o. je povećao konkurentnost na zahtjevnom domaćem i inozemnom tržištu namještaja za uređenje doma i opremanje poslovnih prostora te stvorio preduvjete za geografsko širenje tržišta i osvajanje novih ciljnih segmenata.

Prostor za geografsku ekspanziju najvećim dijelom postoji na nacionalnom tržištu i u susjednim zemljama, prvenstveno u opremanju hotela, restorana i poslovnih objekata. Konkurentska prednost na tržištu se temelji na proširenom asortimanu proizvoda, unaprijeđenoj kvaliteti proizvoda i usluga, dugogodišnjem iskustvu i stečenoj reputaciji te na povoljnim cijenama u odnosu na isporučenu kvalitetu.

Odobrena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 966.419,66 kn će omogućiti i otvaranje 5 novih radnih mjesta u tvornici zbog očekivanog povećanja obima posla na domaćem i inozemnom tržištu.

Doprinos projekta društvenoj zajednici se postiže povećanjem prihoda općine i smanjenjem razlika u regionalnoj razvijenosti.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Naprijed d.o.o

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0