Nakon Branka Cikatića, ponovno imamo prvaka u K1. 24-godišnji Antonio Plazibat, borac KBK Ameno iz Splita, osvojio je K1 Grand Prix turnir u Japanu. U prve dvije borbe nokautirao je domaće borce K-Jee i Makoto Ueharu, obojicu u prvoj rundi.

U finalnoj borbi sastao se s Ibrahimom El Bounijem, nizozemskim borcem, kojeg je pobjedio na bodove.

Nakon ovog velikog uspjeha kontaktirali smo Antoniovog oca Roberta koji nije skrivao ponos i sreću zbog uspjeha svoga sina.

-Preponosan sam na ovaj uspjeh koji se dugo čeka. Nakon Cikatića ’93. i Filipovića 2013. sada je Antonio osvajač K 1 turnira. – kazao nam otac Robert.

Otac je Antonia od malih nogu usmjeravao prema borilačkim sportovima.

-Krenio je sa mnom u Dugopolju gdje smo imali malu dvoranicu. Krenuli smo u početku malo s judom, pa boksom i onda kickbox. On se u to zaljubio, počeo dobro raditi i upao u dobar klub. Sada se povezao s Brankom Cikatićem koji je velikan ovog sporta i koji mu je sada puno pomogao kao menadžer. Ipak, za doći do ovoga danas treba imati nekoga za menadžera tko se razumije u to i tko zna. Znate kako je u individualnim sportovima. Teško se probit i teško je izaći bez sponzora. – rekao nam je Antoniov otac.

Na kraju nam je i otkrio kakvi su planovi za budućnost.

-Sada treba nastaviti i potpisati ugovor s Japancima i nastaviti suradnju u K 1. Cilj je doći do Gloryja, koja je najveća organizacija u ovom sportu. Imamo kontakte i nadam se da će se sada to ostvariti nakon osvajanja ovog turnira. Sada su mu sva vrata otvorena što se tiče borbi. Ovo je ipak jedini “gladijatorski” turnir s tri borbe s 8 boraca, dok svi ostali rade s 2 borbe i četiri borca. Za ovaj današnji uspjeh treba se mukotrpno spremati i velika su odricanja. – zaključio je.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0