Na splitskoj plaži detonirana bomba: Iz policije javljaju da razloga za strah nema

Plaža je nakon detonacije otvorena za kupače

U subotu oko 13:30 je u moru na plaži na Trsteniku uništena eksplozivna naprava. Radi se o ručnoj bombi koja je otkrivena još jučer, a policija je do uništenja osiguravala mjesto događaja. Danas popodne je bomba detonirana na mjestu gdje je pronađena, na oko šest metara dubine, tridesetak metara od obale.


– Jučer smo oko 18 sati dobili dojavu o uočenoj nepoznatoj napravi u moru. Postavili smo svoje plovilo koje je osiguravalo mjesto događaja i onemogućavalo pristup plovilima i kupačima. Danas smo pristupili uklanjanju eksplozivne naprave iz mora, u 13:30 je na mjestu događaja uništena. Nije bilo nikakvih negativnih posljedica. Na moru i kopnu smo osiguravali mjesto događaja sukladno pravilima struke, pa se za vrijeme obavljanja ovog policijskog posla na plaži nisu nalazili građani. – kažu iz policije.

Zbog prisustva Hitne pomoći, policije i pirotehničara, mnogi kupači na plaži su se zabrinuli za svoju sigurnost, ali iz PU splitsko – dalmatinske kažu kako opasnosti od pronalaska bombe do njenog uništenja nije bilo, a plaža je odmah nakon detonacije otvorena za kupače.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0