Na Pravnom fakultetu u Splitu danas se obilježio Dan Studentskog zbora na kojem su najzaslužnijim studentima i profesorima uručene zahvalnice i nagrade. Na svečanosti nazočne je pozdravio i Dekan Pravnog fakulteta izv.prof.dr.sc. Željko Radić koji je za Studentski zbor imao samo riječi hvale.

– Prvi smo na Sveučilištu i jedni od prvih u Hrvatskoj koji je u odredbe svog Statuta uveo Dan Studentskog zbora i dodjelu nagrada najzaslužnijim osobama. Koliko je to dobra praksa, govori i podatak da je i sveučilišni zbor slijedio naš primjer, ali i brojni drugi zborovi u Hrvatskoj – kazao je predsjednik Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu Stipe Kliškinjić koji je nabrojio neke od najznačajnih realiziranih projekata u njihovoj organizaciji.

– Škola ljudskih prava, dva splitska kongresa studenata prava, gostovanje na najznačajnim studentskim konferencija u Hrvatskoj i regiji, sudjelovanje na Pravnijadi, narudžba dukserica, brojni izleti, pametna klupa “Steora”, ChargeLock uređaj za punjenje mobitela, nova računala u predvorju, uvođenje bežičnog interneta, pravilnici o Dekanovim nagradama i demonstratorima, nastupi naših studenata na raznim debatnim i sportskim natjecanjima samo su dio naših aktivnosti koje smo organizirali ili poduprli na razne načine – istaknuo je predsjednik Kliškinjić te pozvao dekana Željka Radića da se obrati prisutnima.

– Ponosno mogu istaknuti da je naš Studentski zbor najaktivniji na cijelom Sveučilištu, nadam se da će i svima drugima biti primjer dobre prakse, u mnogočemu – istaknuo je u svom govoru dekan Radić.

Na Danu Studentskog zbora najzaslužnijim profesorima i nastavnicima uručene su nagrade, a iz redova nastavnog osoblja one su pripale prof.dr.sc. Vesni Barić-Pundi, prof.dr.sc. Aniti Kurtović Mišić, prodekanu izv.prof.dr.sc. Petru Bačiću te docentima Ratku Brnabiću, Luciji Sokanović i Mariji Boban. U ime nagrađenih profesora studentima se zahvalila prof.dr.sc. Anita Kurtović Mišić.

– Vjerujem da će se svi nagrađeni složiti sa mnom da im je ovo najdraža nagrada koju su ikada dobili. Postoje brojna priznanja i nagrade koje dobivamo od drugih institucija, udruga ili organizacija, ali kad vas studenti nagrade za vaš rad to je posebna čast – kazala je profesorica Kurtović Mišić i zahvalila predsjedniku Kliškinjiću na predanom radu, trudu i aktivnostima koje Pravni fakultet čine boljim.

Iz redova studenata Nagrade su pripale Danti Stipici, Agronu Preteniju, Zvonimiru Kuzmaniću, Marinu Vlajčeviću te Anti Škrobici, a uz nagrađene studente njih više od 50 dobilo zahvalnicu za pomoć u radu i djelovanju Studentskog zbora te promicanju studentskog aktivizma. Studentski zbor ove godine je odlučio posebno nagraditi i poznatu tetu Ljubu koja na fakultetu radi već nekoliko desetljeća.

– Naša tete Ljube je na poseban način obilježila život svakog studenta prava. Ne postoji osoba koja je završila ovaj fakultet, a da nema neki događaj ili anegdotu koji je veže za tetu Ljubu. Uvijek je bila na pomoći svima, dočekala je i ispratila na tisuće naših studenata, bez obzira na sve bila je uvijek spremna utješiti i razveseliti svakoga od nas. Oko dodjele nagrade teti Ljubi uopće nije bilo dvojbe i ponosan sam što je upravo Studentski zbor sa mnom na čelu donio odluku o ovoj nagradi – istaknuo je predsjednik Studentskog zbora na splitskom Pravu Stipe Kliškinjić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0