MOST-ovci na Sućidru očistili zidove od grafita: “Građani zaslužuju ljepše susjedstvo i uređeniji okoliš”

U susret Svjetskom danu zaštite okoliša splitski Mostovci održali su akciju čišćenja zašaranih zidova

U susret Svjetskom danu zaštite okoliša splitski Mostovci održali su akciju čišćenja zašaranih zidova. Pojedini grafiti su umjetnost, no svjedoci smo raznih ružnih natpisa, neprimjerenih sadržaja na zidovima javnih površina, te fasadama stambenih zgrada.


Cilj ove akcije nije samo bio uređenje javne površine već i primjer drugima kako se treba odnositi prema svome Gradu. Akciji uljepšavanja kvarta koja se održala na lokaciji Bušićeve ulice odazvali su se članova i simpatizera splitskog Mosta i gradski vijećnici Ante Čikotić i Ante Bradarić-Šljujo.

– Građani zaslužuju ljepše susjedstvo i uređeniji okoliš. Isto tako apeliramo na nadležne institucije da se organizira na razini grada akcija čišćenja javnih površina od ružnih natpisa – rekao je Ante Bradarić-Šljujo.

Mostovci navode da ove male radnje ne iziskuju ni puno vremena niti velika financijska sredstva dok s druge strane doprinose ljepšem i uređenijem gradu, te su istaknuli da jednako očekuju i od institucija koje su za to plaćene.

Za kraj su naveli da u sljedećim danima žele doći u svaki kotar i konkretnim doprinosom i radom pokazati da im je stalo do svakog dijela Grada Splita. Pritom su pozvali sve građane da im jave lokacije i da se pridruže u akcijama čišćenja krupnog komunalnog otpada, bojanja išaranih zidova, sadnje cvijeća pritom naglasivši da je njihova “BIT RADIT za
SPLIT!”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0
Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime