MOST održao programsku konvenciju u Splitu pod nazivom “Pokret ostanka”

Pred više od 150 nazočnih, osim inicijativa predstavljen je način rada kluba zastupnika, programskih savjeta, platforme Pokret ostanka, organizacije na terenu

Most nezavisnih lista održao je u Splitu prvu od pet programskih konvencija naziva „Pokret ostanka“ na kojoj je članovima, simpatizerima i medijima predstavio inicijative na koje se planira fokusirati u bliskoj budućnosti.


Pred više od 150 nazočnih, osim inicijativa predstavljen je način rada kluba zastupnika, programskih savjeta, platforme Pokret ostanka, organizacije na terenu te su se nazočnima obratili predsjednik stranke Božo Petrov, politički tajnik Nikola Grmoja i regionalni koordinator Ante Pranić.

Na samom početku nazočne je pozdravio Božo Petrov.

– Most je nastao u isto vrijeme, u različitim krajevima Hrvatske radi nezadovoljstva postojećim stanjem u državi. Okupili smo se i krenuli djelovati jer ovakva država nije ono što mi želimo, a ne želimo je napustiti. Jedino što preostaje je mijenjati je vlastitim snagama. U ovom trenutku ne znam je li teži odabir otići odavde, ostaviti svoje najdraže i graditi život negdje gdje ćemo imati bolje uvjete života ili je pak teže ostati i boriti se. Mi biramo borbu. Iz jednog i jedinog razlog, jer nam je stalo do ove države i imamo viziju kakva bi ona mogla i trebala biti. Zato smo danas ovdje. Da pozovemo sve vas, da ostanete, da donesete isti izbor koji smo donijeli mi i koji donosimo svaki dan. Ova država je vrijedna toga. – kazao je Petrov.

Regionalni koordinator Ante Pranić istaknuo je kako je nakon zadnjih lokalnih izbora, kada se Most prvi put pojavio na tim izborima, u Splitsko-dalmatinskoj županiji postao najbrojnija oporbena snaga.

-Cilj je 2021. preuzeti sve ove četiri dalmatinske županije, a do tada ostvariti maksimalnu suradnju Mostovih i nezavisnih načelnika, gradonačelnika koji u svojim lokalnim sredinama imaju slične ili iste probleme – zaključio je Pranić.Politički tajnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja istaknuo je: „Ovo danas je dokaz da Most nije uvijek protiv nego da imamo rješenja. Nastavit ćemo nuditi rješenje, ali i raskrinkavati korupciju. Danas želimo ponuditi nadu, postoji politička opcija koja je dva puta preuzela odgovornost. Dva puta smo odustali od pozicija jer smo inzistirali na borbi protiv korupcije i na svojim principima. Jedini glas koji nije bačen je glas za Most. Sada imamo dvije godine i lokalnog i nacionalnog iskustva, i dalje su oni iskusniji od nas, ali oni nemaju srce koje imaju naši ljudi i to je naša snaga.“

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0