U petak, 23. studenog, u prostorijama Županijske komore u Splitu se organizira konferencija „Poduzetništvo u odgojno-obrazovnom sustavu Republike Hrvatske“.

Konferenciju organizira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s HGK – Županijskom komorom Split, a cilj konferencije je potaknuti suradnju gospodarstvenika i odgojno-obrazovnih ustanova primjerima dobrih praksi te jačanje poduzetničkih kapaciteta mladih kao ulaganje u budućnost našeg gospodarstva.

Na konferenciji će se naglasiti važnost konstantnog poučavanja o poduzetništvu te razvijanja poduzetničkog duha kod mladih od samih početaka obrazovanja, gdje veliku ulogu ima iskustveno učenje kao svojevrsni most između učenika i učitelja te vanjskih sudionika, u ovom slučaju poduzetnika.

Konferencija je tematski podijeljena na četiri panela, a nakon svakog panela bit će osigurano vrijeme za pitanja i sugestije sudionika. U prvom dijelu konferencije slušat ćemo o samom organiziranju poduzetničkog obrazovanja, a nakon toga slijedit će primjeri trenutnih praksi u inozemstvu ali i kod nas u Hrvatskoj.

Posljednji panel će biti posvećen poduzetničkom ekosustavu škole, s kojim ćemo i zatvoriti konferenciju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime