Mladi katolici pomažu “ultrašima”: Dijele im vodu i pozivaju ih na molitvu

Ova skupina volontera već drugu godinu za redom pomaže one koji pretjeraju s opijatima te im stoji na raspolaganju za sve što im zatreba

Poznato je kako katolička načela nalažu pomagati drugima. Tako je ured za Pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije s još nekoliko volontera iz svih dijelova Hrvatske odlučio organizirati punktove na kojima pomažu pijanim i drogiranim posjetiteljima Ultre.


Prije svega napominju kako Ultru podržavaju, ali su tu za sve one koji zastrane u opijatima ili nastradaju iz nekog razloga. Tako više od 60 volontera djeluje na nekoliko lokacija u gradu i na samom stadionu. Don Mihael Mišo Prović nam je rekao kako su do sada imali već jednu intervenciju, atu su na raspolaganju svima. Kaže nam kako im je i sami organizator Joe Bašić omogućio nekoliko lokacija unutar stadiona i kako im je donirao vodu koju će naredna dva dana dijeliti “ultrašima”.

Ova skupina volontera već drugu godinu za redom pomaže one koji pretjeraju s opijatima te im stoji na raspolaganju za sve što im zatreba. Napominju kako i ispred Gospe od zdravlja imaju molitvenu zajednicu koja poziva sve na molitvu i klanjanje tijekom ova tri dana. Svakako ovo je hvalevrijedan potez mladih katolika, koji su svoje slobodne vrijeme odlučili iskoristiti za pomoći drugima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0