Gradonačelnik Vrgorca i saborski zastupnik Ante Pranić, na svom Facebooku je napisao tekst u kojem se osvrnuo na to kako živi i funkcionira kao mladi političar u hrvatskom društvu.

Njegov tekst, koji je napisan možda i pod dojmom afera koje tresu hrvatski politički prostor, prenosimo u cijelosti:

Ma nešto da kažem…na moju sramotu. Nema stana ili kuće, živim još s roditeljima. Vikendica na moru mi ne treba jer zapravo nemam ljetovanja s obzirom na to da nadoknađujem ljeti u gradu sve propušteno kroz godinu zbog saborske funkcije.

Imam saborsku plaću od 13.500 kn koju uglavnom trošim na političko djelovanje, sastanke, vožnju i na život. U onih prvih 18 mjeseci obnašanja funkcije gradonačelnika imao sam plaću 4200 kn zbog financijskih zatečenih dubioza u gradskoj blagajni. Život mi je uglavnom na cesti, na relaciji Vrgorac-Split-Zagreb pa mi čak dobro dođe život s roditeljima.

Moja Lidija spremi stvari, popegla košulje i nešto normalno skuha jer mi je pekara preko glave. Nemam skupi sat, zapravo uopće ne nosim sat. Nisam fan satova. Kada me zanima koliko je sati gledam na mobitelu koji nije služben već ga plaćam svojim novcima. Nemam službeni broj. Trebao bi mobitel promijeniti jer sam 3 puta mijenjao bateriju, ali sam sentimentalno vezan uz pobjedničke stvari.

Odrekao sam se naknade za odvojeni život, a i one volonterske naknade za funkciju gradonačelnika. Kada su mi iz županije jednom uplatili greškom 15 000 kn kao naknade potpredsjedniku skupštine, vratio sam. Nisu ni znali da ja to ne smijem primat.Uskoro u Vrgorcu pokrećemo projekt POS-a na koji se ne mislim javiti jer ne želim slušati cijeli život neka prozivanja. Kada su me prozivali za gluposti, prijavio sam se sam Povjerenstvu za sukob interesa.

Mogu se dogoditi greške u radu, ali ne pada mi napamet raditi neke stvari dok sam na ovoj funkciji. Želim imati miran san kada odem iz politike.


1 KOMENTAR

  1. Ti si jedan od milijun njih koji misli glavom a ne “foteljom” i pohvalno je to ako te ne “pokvare”ostani covjek po Bogu jer taki je malo u ovom svijetu zloce i pohlepe

Comments are closed.