Mladi Francuz sa srčanim tegobama zalutao na Mosoru

Iznemogli mladić je zatražio pomoć sinoć oko 1.30

Splitski HGSS-ovci danas su, kasno u noć oko 1.30 sati, dobili dojavu o iznemoglom muškarcu koji je zalutao sa sjeverne strane Mosora ispod vrha Kabal.


Riječ je o 26-godišnjem francuskom državljaninu koji nije mogao samostalno sići s planine. Brzom akcijom zemaljskih ekipa i uz potporu helikoptera HRZ-a unesrećeni je lociran nakon čega je evakuiran s pomoću užeta iz lebdećeg helikoptera.

Akcija je uspješno završena u 13:40.

– Javio se oko 1.30 da ima srčane tegobe i da je zalutao s južne na sjevernu stranu Mosora. Govorio da ga probada u prsima i da će umrijeti. Razgovarali smo konferencijski i s našom doktoricom, koja ga je savjetovala što raditi dok ne dođe pomoć. Zbog dramatičnog poziva dignuta je zemaljska ekipa koja se odmah uputila prema Mosoru pješke, a s njima i helikopter. Nakon što je lociran izvučen je uz fix line i odeli smo ga na Hitnu pomoć. Najvjerojatnije se radi po viđenom o isrpljenosti i panici. Na planinu je išao sam i nije bio adekvatno opremljen jer nije imao ni vode. – kazao nam je Vinko Prižmić, voditelj HGSS-a.

Spomenimo da trenutno traju još dvije potjere na dalmatinskim otocima, jedna na Mljetu i jedna na Korčuli. Na Mljetu u potrazi za nestalim Britancem već četvrti dan se traga uz pomoć sedam dronova. Na Korčuli se traga za 64-godišnjakom koji je u jutarnjim satima izašao na more izvaditi vršu, a od tada mu se gubi svaki trag. Njegov čamac je pronađen prevrnut, a za njim tragaju spašavatelji Stanice Orebić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0
Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime