Podijelite

Trogirani godinama čekaju dan otvaranja novog Čiovskog mosta, a čini se da se ostvarenje njihovog sna sasvim približilo. Ako je vjerovati današnjoj najavi ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića, most se otvara već ovoga tjedna jer se uporabna dozvola očekuje najkasnije u petak. Ministar je izrazio želje i izrekao ispriku zbog svih dosadašnjih kašnjenja.

– Sa zadovoljstvom mogu kazati da je most Čiovo je gotov i sada su u tijeku aktivnosti tehničkog pregleda, a to ide jako dobro te se uporabna dozvola očekuje sutra ili prekosutra, a nakon toga ćemo otvoriti most”, rekao je ministar Butković u srijedu u Splitu sudjelujući na okruglom stolu “Ljetni prometni izazovi u turističkim gradovima”.

Ministar je potom komentirao prometne gužve koje kulminiraju u turističkoj sezoni, a od svih gradova i područja, one su najizraženije u Splitu i okolici. Vezano uz taj problem, ministar je posjetio na zaključke Vladine sjednice koja se početkom svibnja održala u Splitu.

– Nužno je prometno spajanje Splita s državnom cestom D8 kroz tunel Kozjak, izgradnja splitske obilaznice i brza cesta prema Omišu, te povezivanje splitske zračne i trajektne luke željeznicom.

Što se tiče izgradnje brze ceste prema Omišu, kazao je:

– To Hrvatska ne može sama financirati te će na to biti udarni projekt u novom operativnom razdoblju za sredstva iz fondova Europske unije od 2021. godine, a realizacija tog projekta bi mogla trajati oko pet godina – zaključio Butković.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime