Tajnik splitskog SDP-a Davor Matijević komentirao je ‘Masterplan’ gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Matijević smatra da Opara Masterplanom podcjenjuje građane Splita.

– Možda gradonačelnik vjeruje u bajke koje pokušava ispričati građanima Splita, možda je u njih uspio uvjeriti i premijera, ali je tu sasvim jasno koliko je proziran ovaj pokušaj da se na šupalj gradonačelnički mandat navuče „novo ruho“ u obliku famoznog Masterplana. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara podcjenjuje građane Splita tvrdnjom da je Masterplan kojeg je predstavio premijeru Andreju Plenkoviću bio na javnom savjetovanju, iako je na javnom savjetovanju bila samo kratka slikovnica koju je nazvao „prijedlog opcija“ – poručio je Matijević.

Smatra da gradonačelnik na osnovu Masterplana najavljuje izmjene GUP-a.

“Sad gradonačelnik na osnovu Masterplana koji su vidjeli on i Andrej Plenković, dakle „na neviđeno“, najavljuje izmjene GUP-a, iako se Masterplan primarno tiče samo područja gradskih projekata Istočna obala i Kopilica. Dakle, Masterplan se pokušava predstaviti kao zamjena za Strategiju razvoja. Očito je Krstulović Opara odustao od onoga što je sam pompozno najavljivao, a to je donošenje novog kvalitetnog GUP-a na osnovu Strategije razvoja grada Splita. Inače, Strategija je po planu koji je Andro Krstulović Opara predložio Gradskom vijeću trebala biti usvojena u rujnu prošle godine. Ne da gradonačelnik nije poštovao vlastiti rok, nego nije niti u stanju predložiti novi plan izrade Strategije s novim rokom. Iluzorno je očekivati da gradska vlast koja može proizvesti samo loša privremena rješenja bilo što odradi planski i kvalitetno. Jedino znaju građanima prodavati maglu preko odnosa s javnošću, uključujući i Masterplan kao Oparino ‘novo ruho'”, zaključio je Matijević.


2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime