Lokalna zajednica pruža podršku mladima kako bi izgradili bolju budućnost

Podršku u provođenju projekta Hrvatska stvara pružila je i lokalna zajednica Splitsko-dalmatinsku županije

U sklopu projekta Hrvatska stvara u utorak 20. ožujka 2018. godine održano je još jedno predstavljanje projekta. Ovoga puta predstavnici tvrtke STEMI i Udruge Programerko kao predstavnice Code Cluba Hrvatska posjetili su Splitsko-dalmatinsku županiju gdje su prisutnima predstavili osnovne ciljeve projekta. Kao najvažniji, istaknuli su pokazati mladima kako neovisno o mjestu stanovanja u istraživanju i razvoju svojih ideja nisu sami. Podršku u provođenju projekta Hrvatska stvara pružila je i lokalna zajednica Splitsko-dalmatinsku županije. Povezivanje mladih s lokalnom zajednicom iznimno je bitno jer im se šalje poruka kako znanje i podršku za razvoj vlastitih ideja mogu pronaći i u svom gradu, među svojim sugrađanima.


Događaj je otvorila tajnica Zajednice tehničke kulture Grada Splita i Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije, te predsjednica udruge Zvjezdano selo Mosor Maja Novaković, a nazočne su uz nju pozdravili predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Splita i Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije Ivica Pivačić, te tajnik udruge Zvjezdano selo Mosor Tomislav Nikolić. Na koncu je okupljene pozdravio i dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, koji je na nadahnut način istaknuo važnost stjecanja tehničkih znanja u ovo naše doba.

-Provedbom projekta stvarat će se zajednica mladih u Hrvatskoj koje će se usmjeravati da budu stvaraoci – otkrio je Marin Trošelj iz tvrtke STEMI predstavljajući sam koncept projekta.

Nakon predstavljanja pojekta održana je hands on radionica za djecu. Na taj način predstaljena je Code Club inicijativa koja će služiti kao platforma za provođenje projekta. Novosnovanim Code Club klubovima u vlasništvu su ostavljeni STEMI hexapod roboti kako bi mladi mogli praktično primjenjivati stečena znanja. Osnivanjem Code Cluba školarci u [GRAD] imaju jedinstvenu priliku za besplatno razvijanje vještina i to na isti način i u istim uvjetima u kojima se nalaze školarci razvijenih zemalja. Novi Code Club klubovi pokrenuti su zahvaljujući Školskoj knjizi i Zagrebačkoj Banci.

-Mladi koji se ne boje izazova i inovacija, koji su jedni drugima podrška, temelj su boljega društva sutra – istaknula je (Ana Nikolić iz Udruge Programerko)

Jučerašnjim predstavljanjem projekta, mladima su dobili upravo to, priliku i prostor gdje u zajedništvu, u svojoj lokalnoj zajednici, mogu stvarati i razvijati vlastite ideje i potencijale. Gdje prije svega, u zajedništvu mogu učiti jedni od drugih i u suradnji se razvijati kao mladi istraživači, ali i kako osobe koje će činiti naše društvo budućnosti. Ono što lokalna zajednica pruži mladima danas, vratit će joj se sutra.Projekt se izvodi uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, a omogućili su ga Zagrebačka banka i Školska knjiga uz ostale partnere. Za provedbu projekta odgovorni su STEMI d.o.o. i Udruga Programerko kao predstavnik Code Cluba Hrvatska, uz podršku partnera Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Hrvatske zajednice tehničke kulture te Netokracije. Projekt se može pratiti na web stranicama www.hrvatskastvara.eu

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0