Utakmicama posljednjeg 18. kola završeno je ekipno prvenstvo Hrvatske u kuglanju za sezonu 2017/18. Prošlogodišnji prvak, splitski Mertojak kao domaćin pobijedio je goste iz Osijeka rezultatom 5:3, te je ovu sezonu završio na odličnom drugom mjestu. Prvak je ekipa iz Zaprešića, dok je trećeplasirana Grmošćica iz Zagreba. Iz lige ispadaju Novska i Rijeka, dok su novi prvoligaši, povratnici u elitno društvo Zadar i Medveščak iz Zagreba.

Osvajanjem drugog mjesta kuglači Mertojaka potvrdili su svoju kvalitetu te nastavili niz izvanrednih sportskih uspjeha, što im je i donijelo titulu najuspiješnijeg kluba Grada Splita za 2017 godinu po odluci Izvršnog odbora Splitskog saveza športova. Ostvaren je i plasamn na Europa kupu koji će se održati početkom mjeseca listopada u Sarajevu (BiH), a sezona se nastavlja natjecanjem u Kupu RH, u kojem Mertojak brani prošle godine osvojeni trofej.

Ovaj uspjeh ostvarili su Hrvoje Marinović (igrač i trener, najbolji kuglač Hrvatske za 2017), Andrej Kovač, Nikola Muše, Duško Milanović, Paško Dragičević, Mihael Grivičić, Goran Žubrinić, Alen Kujundžić, Davor Zoković, Igor Šarkezi, Pave Ćubelić i Mate Primorac pod vodstvom predsjednika Mladena Vukovića i tajnika Branka Bosanca.