Na svojoj Facebook stranici splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je poruku učenicima i njihovim roditeljima povodom početka nove školske godine.

– Pred nama je početak još jedne školske godine, kada će mnogi od vas po prvi puta sjesti u školske klupe i tako započeti novo razdoblje u životu prepuno novih znanja, novih prijateljstva i uvjeren sam, mnogo radosti – kazao je u početku Krstulović Opara te je u nastavku napisao:

– Vjerujem kako ste jedva dočekali početak, kako ste se svojih razrednih kolega prilično poželjeli, jer davno je bio ožujak kad ste svi, bezbrižno, u punom sastavu iz školskih klupa pratili nastavu.

Ova nam godina donosi “novo normalno“ kada se moramo prilagoditi stanju i okolnostima u kojima se nalazimo, a sve radi malog, ali za neke, osjetljivije među nama, ipak opasnog virusa. Vaš povratak u školske zgrade organizirali smo s vašim ravnateljima u skladu s Uputama Stožera i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Zato vas sve molim da ih se pridržavate prilikom dolaska i boravka u školi. Sve izazove i nepoznanice koji su pred nama zajedno ćemo lakše i uspješnije svladati. Upravo zato i sve vas roditelje, kao i učitelje i profesore, pozivam na suradnju i obostrano razumijevanje, a sve za plemeniti cilj – dobrobit i što bezbrižnije školske dane naše djece.

Svim učiteljima i profesorima želim još jednu uspješnu, ali prije svega bolju, radnu godinu. Naše ravnatelje pozivam da stvaraju školu za život, a ne za ocjene, a vama roditelji splitskih školaraca od sveg srca želim da budete ponosni na svoju djecu i pružite im svaku podršku u ovom važnom dijelu njihova života.

Svima želim veseli i odgovorni početak nove nastavne godine!
I još nešto! Posebna molba učenicima sa Šina, s Kamena i sa Sirobuje! Čuvajte svoju novu školu – napisao je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime