Krstulović Opara uputio izraze sućuti obitelji Ivanišević: “Kojim god dijelom grada prođemo, tu je ostavio svoj trag”

"Bit će nam tužno ove jeseni pogledati njegovo mjesto u parteru teatra, a ne vidjeti njega"

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je izraze sućuti obitelji Ivanišević, povodom smrti uglednog splitskog arhitekta, velikog Splićanina Vjekoslava Ivaniševića:


Poštovana obitelji Ivanišević,

Odlazak bližnjega uvijek je preran, a šjor Vjeko je nama u Splitu bližnji jer kojim god dijelom grada prođemo tu je ostavio svoj trag. Marmontova, Novo rodilište, hoteli u Zvonimirovoj i na Jadrana, uglovnica na Poljičkoj, zgrada na Firulama, vila na Mejama, Medicinski fakultet na Križinama…

Split je danas ostao bez istaknutog arhitekta, istinskog domoljuba i Splićanina, a prije svega uzoritog i časnog čovjeka. Zahvalni smo mu što je svojim stručnim angažmanom pomogao unijeti u vlasništvo grada brojne vojne objekte, što je kao vijećnik vodio računa da kapital ne pojede grad, i što je, unatoč bolesti, prihvatio voditi ocjenjivački tim za izbor najboljeg rješenja Žnjanskog platoa kojega je vodio časno, pošteno, argumentirano.

Uvijek staložen, uljudan i strpljiv, s onim plemenitim splitskim dišpetom koji se čitao u žaru njegovih očiju i sa svojim Splitom u srcu do posljednjeg trena.

Bit će nam tužno ove jeseni pogledati njegovo mjesto u parteru teatra, a ne vidjeti njega. Utjeha će nam biti to što gdje god da se okrenemo, vidjeti ćemo njegov trag. Na nama je da sačuvamo njegov neopipljivi, ali toliko snažno prisutan duh splitoljublja kojemu je šjor Vjeko svojim životom dao mjeru.U ovom tužnom trenutku upućujem vam izraze iskrene i duboke sućuti u ime Grada Splita i svoje osobno ime.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime