Kristina Križanac: “Nastavljamo razvoj Sinja u svim smjerovima”

Vjerujem da smo svojim poštenim radom zaslužili nastavak vašeg povjerenja i da zajedno s vama nastavimo graditi, na korist svih Sinjanki i Sinjana

Danas je posljednji dan u kojem kandidati na lokalnim izborima mogu biračima predstavljati svoje programe i planove, jer već sutra počinje predizborna šutnja koja traje do zatvaranja birališta u nedjelju. Kandidatkinja za gradonačelnicu Sinja za NL dr.Jadrijević Kristina Križanac, podsjetila je još jednom sve građane Sinja na najvažnije točke programa.


– Naš posao nije nikad gotov i zato nastavljamo razvoj u svim smjerovima, za sve, u  svim naseljima, prostorno, gospodarski, infrastrukturno, društveno. Vrijednosti za koje se u kontinuitetu zalažemo su otvorenost, transparentnost gradonačelnika i gradske uprave i postupanje pažnjom dobrog gospodara i domaćina. Otvoriti ćemo veći prostor za javnu komunikaciju sa građanima i stručnjacima s ciljem perspektivom  za budućnost. – kaže Križanac.

Četiri ključna točke razvoja Sinja

– Program se sastoji od četiri ključna dijela, razvoja komunalne, gospodarske, turističko-kulturne i društvene infrastrukture. U gospodarskom dijelu smo oostavili koncept Razvojnog centra koji će omogućiti razvojnu priliku – logistiku za start up-ove, optimalnu kombinacija poslovne etike, tehnologije, znanosti i obrazovanja čime će se potaknuti  proaktivan stav, angažiranost i vjera u vlastite mogućnosti i želje.

Jedinstveni turistički potencijal grada Sinja

– Uzimajući u obzir svoje kulturne i tradicijske vrijednosti, prirodnu raznolikost i bogatstvo netaknute prirode, Sinj raspolaže i sa snažnim potencijalom za razvoj kulturnog, vjerskog, sportsko-avanturističkog i ruralnog turizma.  Na taj način planiramo stvoriti jedinstvenu turističku ponudu destinacije, koja će privlačiti turiste tijekom cijele godine. Uz vrlo skroman Proračun Grada Sinja, ali uz tvrdoglavu upornost izvršne vlasti i gradske uprave, uspješno je pripremljena kompletna tehnička, ekonomska i prostorna dokumentacija, dostatna da od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta EU budemo ocijenjeni prihvatljivim projektom, a time i da Grad Sinj dođe do cilja , odnosno stvaranja novog cjelogodišnjeg turističkog proizvoda.


Zaštita okoliša i zdravlja građana na prvom mjestu

Jedan od najznačajnijih projekata koji jeosmišljen i apliciran na EU sredstva je Projekt zaštite vodnih resursa kroz integrirani projekt odvodnje otpadnih voda aglomeracije Sinj. Izgradnja zatvorenog sustava odvodnje otpadnih voda za naselja Sinj, Brnaze i Glavice, sa dogradnjom  pročistača otpadnih voda je projekt ukupne vrijednosti 220 mil kn, čijom izgradnjom ćemo prikupiti preko 80% otpadnih voda u navedenim naseljima i iste pročistiti na zadovoljavajuću razinu. Ovo je projekt od iznimne važnosti za zaštitu našeg okoliša i zdravlje naših sugrađana, baš kao i projekt gospodarenja otpadom na održiv i ekološki prihvatljiv način. Dobivene su potrebne lokacijske dozvole za projekt sanacije deponija Mojanka, građevinska dozvola za reciklažno dvorište, opremanje zelenih otoka i nabavu specijalnog komunalnog vozila za sakupljanje otpada. Ukupna vrijednost iznosila je više od 2 milijuna kuna.Socijalno brižni i osjetljivi prema najpotrebitijima

Već smo pokazali da ulažemo u budućnost mladih. Povećane su naknade za novorođenčad, a posljednje četiri godine dodijeljeno je čak oko 400 stipendija za mlade. Planiramo i dalje biti socijalno osjetljivi i brižni prema potrebitima, a posebno prema obiteljima i pojedincima kojima je nužna podrška lokalne zajednice.

Vjerujem da smo svojim poštenim radom zaslužili nastavak vašeg povjerenja i da zajedno s vama nastavimo graditi, na korist svih Sinjanki i Sinjana. Vjerujem u vašu potporu za kontinuitet i nastavak rada na uspješnim razvojnim temama. Izađite na izbore u nedjelju, 21.svibnja i pružite šansu gradu Sinju da dostigne svoj puni potencijal.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0