Kotur: “Peškarija je dio splitskog identiteta i ne smije nestati”

Dakle, i Grad i koncesionar trebaju napraviti sve što je u njihovoj nadležnosti da naša Peškarija oživi, a ne da se nestane, smatra Kotur.


Predsjednik SDP-a Split i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Splita, Goran Kotur komentirao je zabranu prodaju ribe na otvorenom na splitskoj ribarnici. Podsjetimo, odluka je to koju je donijela veterinarske inspekcija, nakon što su inspektori još prošloga četvrtka češljali banke na splitskoj ribarnici.


– Peškarija je dio splitskog identiteta i ne smije nestati! Nakon sakaćenja Marjana ozbiljno je ugrožen još jedan simbol našega grada – splitska Peškarija. Točnije, zatvoren je za prodaju ribe dio Peškarije na kojem se riba prodaje na otvorenom.

Gradska vlast se odmah mora očitovati javnosti što je s izradom projektne dokumentacije za rekonstrukciju ribarnice, te kad će započeti radovi. Isto tako, treba napraviti sve kako bi se što prije osigurali minimalni tehnički uvjeti.

Dakle, i Grad i koncesionar trebaju napraviti sve što je u njihovoj nadležnosti da naša Peškarija oživi, a ne da se nestane.

Ne smije se ugasiti Peškarija zbog razloga poput nepostajanja odgovarajućeg ledomata!

Peškarija nema samo ekonomsku funkciju, već je prije svega dio splitske tradicije i ima nezamjenjivu društvenu funkciju, a tu je nezaobilazna prodaja ribe na otvorenom. Zgražamo se zbog gašenja života u staroj gradskoj jezgi, a istovremeno u toj istoj jezgri nama pred očima nestaje jedan od simbola Splita – poručio je Kotur.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime