Na tvrđavi Gripe grupa Hladno Pivo 4. kolovoza priprema centralnu dalmatinsku proslavu okruglih 30 godina rada. Kompletna povijest benda bit će predstavljena najširim popisom najvećih hitova na najdužem koncertu kojeg će odsvirati u Splitu. Pod otvorenim nebom publiku čeka oko 35 pjesama na nastupu koji će trajati oko dva i pol sata. Koncert orgnizira Denis Pletikosa, poznat kao menadžer Marka Perkovića Thompsona.

Prema zaključku splitskog gradonačelnika Andre Krstulvića Opare o uvjetima korištenja dodijeljene površine tvrđave Gripe, koncert će morati biti gotov do 23 sata i 59 minuta.

hladno-pivo

No čini se da nadolazeći koncert Hladnog piva nije svima najbolje “sjeo”. Među njima je i Velimir Bujanec. On je otvoreno okomio na splitskog gradonačelnika zbog ovog koncerta. Sada su već zaredale Bujančeve prozivke prema Opari, koje su se intenzivirale uoči dočeka Vatrenih u Splitu.

U nastavku pročitajte što Bujanec smatra spornim oko koncerta Hladnog Piva u Splitu:

“Gradonačelnik Splita zaista je jedan tolerantan čovjek. Dan uoči najvećeg hrvatskog praznika – 04. kolovoza, na tvrđavi Gripe u Splitu nastupit će Mile Kekin i “Hladno pivo”! Tako će i Split “proslaviti” Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u skladu s glazbenim ukusom liberalnog gradonačelnika iz redova vladajućeg HDZ-a.

Nismo sigurni je li Opara ovoga puta slijedio savjete “pametne” oporbe ili velikoga vođe, no pouzdano znamo da je dozvolu za nastup njegova administracija izdala promptno i da ih pri tome nije bilo briga što će na sve reći naši branitelji i njihove obitelji, kao i svi ostali Hrvati koji 05. kolovoza u gradu pod Marijanom slave najveću hrvatsku pobjedu – dio je današnje Bujančeve objave.Krstulović Opara: Koncert ne organizira Grad nego g. Pletikosa

Čini se da ovo nije jedina kritika na istu temu upućena splitskom gradonačelniku. Naša redakcija došla je u posjed odgovora kojega je Krstulović Opara poslao pošiljtelju e-maila koji se referira na sličnu stvar kao i Bujanec.

Poštovani,
Hvala na poruci.

Odmah da bude jasno: nisam odlučio o tom koncertu niti sam ih pozvao a pogotovo ga nisam uvrstio u službeni program svečanosti Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Njega je organizirao, bez moga znanja i odobravanja poznati menadžer g. Denis Pletikosa, koji je menadžer i g. Marka Perkovića Thompsona.

O tom koncertu sam doznao s jumbo plakata po gradu. Dopustile su ga službe u gradu, koje odlučuju o korištenju javnih površina te odlučuju samostalno. Ta praksa je i do sada ponekad stvarala upite javnosti.

Jest, naknadno sam potpisao zaključak o uvjetima korištenja već dodijeljene površine tvrđave Gripe i to na vlastitu inicijativu upravo kako bi ograničio količinu glasnoće i to sukladno Zakonu kao i sto sam naglasio vrijeme do kada treba završiti ta priredba, do 23.50h (op.a. 23:59) tog 4. kolovoza.

Domoljubna glazba na Rivi

Na ono sto sam utjecao je prigodni koncert domoljubne glazbe na Rivi u izvedbi klape Kontra i koračnicama Gradske glazbe Omiš koja će pratiti ponosni mimohod u službenom programu obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Osobno, ali to nije toliko bitno, nisam poklonik tog sastava. Isto tako, nisam i neću niti imam ovlasti odlučivati o elementima ukusa. No slažem se s Vama u potpunosti, sve priredbe u danima svečanosti poput Dana pobjede, moraju primjereno odisati a termin priredbe ne smatram takvim.

Zašto je ugledni menadžer g. Denis Pletikosa tako odlučio zanima i mene ali do sada nisam dobio odgovor.

Budite uvjereni da će službe koje sam uputio voditi računa da se ta priredba završi po mome zaključku, do 23.50h  i uz Zakonom dopuštenu glasnoću.

S poštovanjem,

Andro Krstulović Opara” – stoji u gradonačelnikovom odgovoru.

Krhko “jedinstvo”

I tako bi Split nakon pokazanog jedinstva ljudi za vrijeme dočeka Vatrenih i nedavnog ispraćaja legendarnog Olivera, ponovno mogao postati mjesto razdora. Eto nas nazad u sumornu svakodnevicu

 1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime