KOBNI OPUŠCI Požari na Korčuli i u šibenskom brodogradilištu uzrokovani bacnjem čika

Opušci su bili uzroci čak dva velika požara

U jutarnjim satima jučer, 23. kolovoza, na području Smokvice na Korčuli, došlo je do izbijanja požara koji je lokaliziran oko 11 sati. Do požara je došlo kada je 66-godišnjakinja bacila opušak cigarete koji je djelovanjem vjetra zapalio travu i nisko raslinje na dijelu zemlje koja je u privatnom vlasništvu.


Spomenuta 66-godišnjakinja i 76-godišnjak su pokušali ugasiti požar međutim, kada su vidjeli da je požar izmakao kontroli pozvali su vatrogasce. Prilikom gašenja 76-godišnjak je zadobio opekline te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom policija protiv 66-godišnjakinje podnosi kaznenu prijavu.

Opušak je bio uzrok požara i u šibenskom brodogradilištu.

Šibenska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom osumnjičenim dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, 19.kolovoza oko 12.26 sati u Nautičkom Centru Prgin u Šibeniku, gdje je došao kao zaposlenik kooperantske tvrtke, bacio opušak cigarete, pored montažnog objekta i otišao. Nakon toga na tom mjestu je izbio požar koji je potom zahvatio montažni objekt i dio susjedne zgrade.


Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Požar je u 15,17 sati ugašen, a nastala šteta će se naknadno utvrditi.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0