“Kerumu nije dosta što je novcima od Karepovca napravio šetnicu ispred svog hotela, sada bi i tunel!”

"Evo, s ovog carskog trga, posljednjim dana svjedočimo kako se našem gradu pokušava nametnuti jedan novi car. Car koji ne bi služio gradu i narodu, nego koji bi koristio ovlasti gradonačelnika za samoga sebe"

HDZ je u četvrtak navečer na splitskom Peristilu odradio završni predizborni skup na kojem se okupilo mnoštvo ljudi. Jedan od govornika bio je predsjednik splitskog HDZ-a, Petar Škorić. Škorić se u svom govoru oštro okomio na gradonačelničkog kandidata HGS-a, Željka Keruma:


[fb_pe url=”https://web.facebook.com/dalmacijadanas/videos/306806993073910/” bottom=”30″]

– Kao domaćin ove stečenosti svima skupa vam izražavam dobrodošlicu. Krenimo odavde u veliku pobjedu za naš grad Split, općine i županiju, idemo u borbu za bolju i prosperitetniju Hrvatsku. Dok se mi posljednjih mjeseci svi nastojimo kroz kampanju predstaviti našim sugrađanima s našim najboljim kandidatima kroz najbolje programe, da izvadimo naš grad iz letargije i beznađa u kojem se našao zbog nesposobne i bezidejne vlasti posljednja dva mandata, to postaje nažalost nebitno. Postaje bitan populizam koji sve više uzima maha, koji počinje utjecati na naše odluke i upravljati našim životima.

Evo, s ovog carskog trga, posljednjim dana svjedočimo kako se našem gradu pokušava nametnuti jedan novi car. Car koji ne bi služio gradu i narodu, nego koji bi koristio ovlasti gradonačelnika za samoga sebe. Kao što je to radio za vrijeme prethodne vladavine za zaštitu vlastitih interesa, a čvrsto držeći ljestve Milanoviću i SDP-u. Malo mu je što novcima građana za sanaciju Karepovca proširio cestu i šetnicu ispred svog hotela, pa bi sada napravio i tunel do njega. Ili bi pokrenuo još jedan POS na svojoj zemlji koju bi Grad trebao otkupiti. Ima li tome kraja?

Takav nam propali poduzetnik, koji bi ponovno htio pokrenuti svoje poslovno carstvo, nastoji se prikazati kao domoljub ili čovjek iz naroda. Toliko je otišao daleko da se ne libi pozivati na Franju Tuđmana, našeg utemeljitelja, i na HDZ s kojim nema apsolutno nikakve veze. Jer dok je dr. Franjo Tuđman s braniteljima stvarao državu, on je stvarao svoje propalo carstvo iz kojega su izvlačili novac, a danas su dužni Gradu, brojnim tvrtkama, građanima i na sve strane. Jučer se građanima narugao građanima koji jedva spajaju kraj s krajem, a on s luksuznom jahtom dolazi na splitsku Rivu, kupljenoj na grbači građana koji ne znaju kako će preživjeti do kraja mjeseca. Na kraju izborne kampanje prijavljuje 0 kuna, govoreći da ništa nije potrošio na izbore. Kao što govori da nikom ništa nije dužan. Pa, Bože mili, tko je tu lud? Ali neće mu pomoći ni ti milijuni koje troši na kampanju.

USKORO OPŠIRNIJE


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0