Predsjednik Hrvatske građanske stranke i bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je u ponedjeljak da je nepravomoćno osuđen na šestomjesečnu zatvorsku kaznu s rokom kušnje od dvije godine te da se zbog toga možda neće moći kandidirati na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine.

– Vrlo je izvjesno da ja ne mogu uopće ići, i da hoću, na izbore zbog ove presude koju imam. Dobio sam presudu da imam šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine – kazao je Kerum u programu Radio Splita.

Inicijativa Dnevna doza splitskog nereda poručila je HGS-ovom lideru da prestane lagati da se ne može kandidirati na idućim lokalnim izborima zbog presude koju je dobio zbog prijetnje glasnogovorniku “DDSNBojanu Ivoševiću.

– Zakon o lokalnim izborima jasno kaže u članku 13. zbog kojih djela se ne može netko kandidirati ako je osuđen. Kazneno djelo prijetnje definirano u članku 139. stavku 2. Kaznenog zakona nije jedno od nabrojanih – ističu na popularnoj Facebook stranici.

– Kmečavac prekini izigravati žrtvu, siluješ ovi grad 12 godina i sad misliš izigravati malog Muju na kojeg se okomila neka viša sila, a on jadan ne zna što se događa – zaključili su u svojoj objavi.

Posjetimo, Kerumu je u ponedjeljak stigla nepravomoćna presuda Suda koji je prihvatio argumente Općinskog državnog odvjetništva u Splitu te je uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Kerum je osuđen zbog prijetnji koje je u lipnju uputio aktivistu Bojanu Ivoševiću. Podsjetimo, preko medija zaprijetio mu je da će mu “iščupati gučak”, ili što bi se reklo; grkljan.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime