Nakon pritužbe saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić i objavljenog izvješća inspekcije Ministarstva zdravstva oglasio se i KBC Split u priopćenju kojeg potpisuje v.d. ravnatelja KBC Split prof.prim.dr.sc. Julije Meštrović. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

svi radnici KBC-a SPLIT savjesno i požrtvovno rade najbolje za naše bolesnike. Nastojimo boravak naših bolesnika u bolnici učiniti što ugodnijim i da svaku neugodnost otklonimo, a za svoj rad svakog dana primamo mnogobrojne pohvale naših građana.

Gospođa Ivana Ninčević Lesardić predmetnu pritužbu nije podnijela nadležnim tijelima KBC-a SPLIT, već smo za tu pritužbu saznali iz medija i to više od osam mjeseci nakon samog događaja. Ipak, na temelju objavljenog odmah smo zatražili očitovanje Povjerenstva za unutarnji nadzor KBC-a SPLIT dok je Ministarstvo zdravstva u KBC Split i druge zdrastvene ustanove uputilo Službu za zdravstvene inspekcije da istraži kako ovu tako i druge slične pritužbe.

I Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC-a SPLIT i Služba za zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva dovršile su svoj rad te je temeljni zaključak obaju tijela kako su liječnici i osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC SPLIT radili sukladno pravilima medicinske struke onako kako se to radi u drugim odgovarajućim ustanovama u RH. Stoga, štiteći čast naših stručnjaka i visoku kvalitetu zdravstvene skrbi odbacujemo neistinite optužbe o nestručnom radu liječnika i osoblja KBC-a SPLIT. Dapače, KBC SPLIT snažno podržava svoje djelatnike u njihovom odgovornom radu,a osobito u izazovnim situacijama hitnih intervencija u kojima se spašavaju životi, a koje zahtijevaju puno znanja, vještine i pribranosti.

Svjesni smo odgovornosti naših djelatnika i cijele naše ustanove u pružanju najbolje zdravstvene zaštite svim našim sugrađanima. Na tome ćemo i dalje ustrajno i savjesno raditi, a za svaku neugodnost molimo naše građane da nam se slobodno, izravno i bez odlaganja obrate.

v.d. ravnatelja KBC Split

prof.prim.dr.sc. Julije MeštrovićKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime