KAMEN Pogledajte jaslice na otvorenom, djelo akademskog kipara Tea Baučića

Jaslice su postavljene u parku nasuprot crkve Sv. Mihovila na Kamenu

U našoj rubrici predstavljanja dalmatinskih jaslica, danas odlazimo na istok Splita, na Kamen.


Kako nam je pojasnio predsjednik tamošnjeg Mjesnog odbora, Petar Varvodić, jaslice i ukrasi za jelku financirani su iz decentraliziranih sredstava.

– Figure su djelo akademskog kipara Tea Baučića, a postavljene su u parku nasuprot crkve Sv. Mihovila na Kamenu.

Ideja postoji već nekoliko godina, a ove su se godine napokon stvorili uvjeti da se taj projekt realizira. Ova godina samo je početak adventske priče koju želimo svaku godinu nadograđivati, ne samo ukrasima, nego i događanjima koja bi se ujedinila u jednu zajedničku adventsku priču.

I ove godine smo imali izradu božićnih ukrasa koja su se prodavala kako bi se pomoglo obiteljima težeg imovinskog stanja. U tu svrhu su se i prikupljala sredstva po trgovinama, a u organizaciji župe i lokalnog Caritasa, zatim smo imali i božićni koncert u kojem su nastupili župni zborovi i to dječji zbor, zbor mladih (zbor Mihovil) i pučki zbor – govori nam Varvodić.

Otkrio nam je da mu je želja sva događanja objediniti u zajedničku adventsku “priču”.– Bilo bi lijepo da se u to aktivno uključi što više naših sumještana, da se na Kamenu u pravom smislu riječi osjeti pravi božićni ugođaj – zaključuje Varvodić.

Kamenske jaslice na otvorenom pogledajte u priloženoj fotogaleriji.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0