Danas je početnom konferencijom projekta „Pripreme strateških projekata Kliničkog bolničkog centra Split“ u prostorijama Doma Hrvatske vojske potpisan ugovor od 31 milijun kuna za dodatnu opremu KBC-a Split. To je samo jedan manji dio sredstava koji će se u naredne dvije godine uložiti u splitsku bolnicu.

Ravnatelj splitskog KBC-a primarijus Julije Meštrović nije krio ponos i zadovoljstvo, a mi smo iskoristili priliku te smo pitali Meštrovića da nas malo upozna s trenutnom situacijom u splitskoj bolnici povodom ekstremnog širenja Covid 19 virusa u Hrvatskoj.

Nema mjesta panici, sve je pod kontrolom

– Na sreću stanje u KBC-u Split je relativno dobro. Nemamo preveliki broj bolesnika, također ni na respiratoru nema puno pacijenata. Prema tome u ovim okolnostima situaciju u potpunosti držimo pod kontrolom – otkrio je ravnatelj splitskog KBC-a.

Također osvrnuo se na manjak medicinskog osoblja u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Pravo je pitanje, tko će uopće onda raditi u budućem KBC-u Split koji će biti moderniziran i dodatno obogaćen novom opremom.

Meštrović je odgovorio sljedeće:

– Mi očekujemo da ćemo u narednim mjesecima i godinama zapošljavati nove mlade specijalizante. Već smo u postupku primanja novih. Prošle i pretprošle godine ih je bilo preko 70 novih, ove godine smo primili oko 50 novih. To je ono ulaganje u budućnost, u mlade ljude koje nam je potrebno. Zato, bit će prostora ali i posla za te mlade ljude – odgovorio je te rekao da će njihovo radno mjesto sigurno biti u novim objektima i istraživačkim centrima splitskog KBC-a.Ima li splitski KBC dovoljno prostora za nove Covid bolesnike?

Meštrović kaže da su odlično opremljeni te da još uvijek imaju dovoljan broj kapaciteta unutar bolnice.

– Mi smo se dobro opremili za ovaj val korona virusa. Imamo dovoljno prostora i opreme. Osoblja nam također ne fali, spremni smo i za puno veće brojke – podvukao je te u nastavku pozvao građane na oprez.

– Molim i stalno ponavljam, čuvajmo sebe i sve ljude oko sebe, naše najbliže, naše stare… Najbolje je da u ovom trenutku nitko ne dolazi u bolnicu bez izričitog razloga, ne vidim nikakvog razloga da se tih pravila ne držimo – zaključio je Meštrović.


Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime