Pliš ili baršun? Razlike su suptilne, ali ipak postoje, a ovaj je materijal, u svojoj pamučnoj ili sintetičkoj varijanti, posljednjih godina postao jedan od omiljenih izbora fashionistica za hladniji dio godine. Što se sve može pohvaliti kod pliša? Njegova toplina, udobnost, mekoća, prilagodljivost različitim stilovima, no vjerojatno najviše karakterističan sjaj, lom svjetlosti koji plišane odjevne predmete čini raskošnima u bilo kojoj inkarnaciji.

*haljina Concept Store Aledona 1590 kn
*naušnice Mango 129,90 kn
*ruž Dior, Anabella 337 kn

Dominantan i glamurozan, pliš će istaknuti svaki komad, pa pažljivo odaberite svoj adut u tom materijalu jer, jednako će vidljive biti i njegove vrline i mane. Ako želite naglasiti pojedini dio tijela – primjerice dekolte ili vitke noge, odjenite ih u pliš i wow efekt je garantiran. No, uz jedan iili najviše dva odjevna predmeta od pliša, ostatak outfita bi trebao biti diskretniji.

*haljina Imperial 999 kn
*sandale Loriblu, Karla 2990 kn
*torba Carpisa 120 kn
*naušnice Mango 99,90 kn
*parfem Carolina Herrera Good Girl 50 ml, Anabella 728 kn

Posebno su na cijeni fini baršunasti ili plišani sakoi ili pak cijela poslovna odijela, bez obzira na to birate li crnu ili neku zanimljiviju boju, a u ovo doba godine, kad smo u potrazi za raskošnim komadima kojima ćete ostaviti utisak, u svojim svečanim kolekcijama dizajneri su ostavili puno mjesta za haljine, tunike, majice, kombinezone ili hlače od pliša.

*majica New Yorker 59,90 kn
*čizme Tamaris, Mass 131,80 kn
*torbica Sara Burglar, Karla 690 kn
*parfem Juicy Couture Viva la Juicy 40 ml, Anabella 375 kn

Jer, čarolija pliša je u tome da, čak i sasvim jednostavna kombinacija s T-shirtom i hlačama iznenada postaje nešto posebno, ako su hlače od pliša i u nekoj atraktivnoj boji… U obzir, naravno, dolaze i modni dodaci, poput kapa i šešira, čizama i večernjih torbica od pliša, kojima također poručujete puno o svom stilu.

Naš izbor iz Jokerovih trgovina je pred vama, a vama ostaje samo da odaberete svoje meke i stilski izazovne komade od pliša ili baršuna. Vašu dnevnu dozu modne inspiracije potražite u rubrici Joker Fashion Portfolio.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime