Dvadesetdvogodišnji napadač iz Supetra, kojem je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog napada na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru, lani je sa skupinom navijača Hajduka sudjelovao u incidentu na benzinskoj postaji kod Beograda, gdje su ukrali artikle i šarali ustaška obilježja. Tamošnji sud osudio ga je na 15 dana, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 22-godišnjaku iz Pučišća i 19-godišnjaku iz Splita koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje motivirano mržnjom po nacionalnoj osnovi prema pet osoba u dobi od 21 do 26 godina, koje su napali nakon što su čuli da netko od njih govori na srpskom jeziku.

Sumnjiči ih se da su žrtve udarali rukama i nogama, zbog čega su mladići dobili hematome, ogrebotine i kontuzije, dok je djevojka koja ih je branila zadobila frakturu prsta.

Jedan od napadača, 22-godišnjak, bio je u zatvoru Padinska skela kao dio grupe navijača koji su sudjelovali u “pustošenju” benzinske stanice u Vrčinu odakle su izašli ne plativši artikle koje su uzeli te zbog pisanja neprimjerenih grafita odnosno za “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”. U našim policijskim i sudskim evidencijama nije kažnjen niti prekršajno niti kazneno.

Kako navodi Slobodna, protiv 22-godišnjaka se u ovom trenutku vode dvije istrage odnosno osumnjičen je za dva različita kaznena djela koja proizlaze iz istog događaja. Jedan je ovo nasilničko ponašanje iz mržnje zbog kojeg je pritvoren, a drugo je nanošenje teških tjelesnih ozljeda 26-godišnjem vatrogascu iz Supetra koji je pokušao pomoći žrtvama, a kojem je slomljen nos.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime