U ponedjeljak nam se na redakcijski e-mail (info@dalmacijadanas.hr) javio čitatelj koji se požalio na situaciju koja se već više od godinu dana ponavlja u stubištu jedne stambene zgrade u splitskom kvartu Kocunar.

– Vlasnik konstantno parkira svoj skuter svaku noć na 3. katu stambene zgrade i ostavlja ga pred vratima. Kada ga parkira, cijela zgrada smrdi na benzin – poručio je čitatelj i naglasio kako je više puta na navedenu situaciju upozorio predstavnika stanara i policiju, no pomaka nije bilo.

U međuvremenu nam se javio i sam vlasnik skutera potaknut, kako navodi, lavinom komentara na društvenim mrežama.

– Radio sam cijelo ljeto kako bih sebi kupio prvi skuter. Ukrali su ga u roku od 6 dana. Kada sam ponovo uštedio nešto novaca kupio sam boću. Uredno sam ga parkirao  ispred zgrade iako je bilo teško naći parkiralište, zbog poslovnih prostora, a većina parkirnih mjesta je već privatno kupljena po cijeni od cca. 8000 eura – poručio je.

Skuter je polomljen četiri puta

Naveo je kako ima dobar razlog za parkiranje ispred vrata stana i naglasio je da mu predstavnik stanara još nije dao snimku nadzorne kamere koja je snimila uništavanje.– Prvi put su mi navečer polomili retrovizore. Policija nije reagirala zbog visine novčane štete. Drugi put je bio na podu sa ponovo slomljenim retrovizorom, plastikom, nogarom i plastikom za svjetla. Treći put su mi uništili sajle kočnice, auspuh, čep rezervoara, prednju masku, ručku gasa. Četvrti put su oštrim predmetom sasjekli sve kablove struje i goriva, uništili filtere i karburator, pri čemu je skuter bio u lokvi benzina.  Kako je skuter tada bio parkiran u dometu nadzorne kamere iz portuna, od predstavnika stanara zatražili smo snimke nadzorne kamere da utvrdimo tko namjerno uništava skuter, a na koje još uvijek čekamo – rekao je vlasnik skutera.

Sa situacijom su upoznati i stanari i policija

Vlasnik skutera naglasio je da mu se nitko nikada nije osobno žalio i da stanari imaju razumijevanja prema nastaloj situaciji.

– Skuter nije godinu dana parkiran ispred vrata, jer je posljednjih 6 mjeseci bio u Zagrebu uredno parkiran ispred stambene zgrade gdje ga nitko nije ni taknuo, iako je splitskih registracija. Također želim naglasiti da smo situaciju objasnili stanarima na našem katu i da oni nemaju ništa protiv da skuter noću bude ispred naših vrata. Od ovih zabrinutih stanara nitko nikada nije bio kod mene, pozvonio, pitao bilo šta ili se požalio. Netko je anonimno poslao policiju kojima sam sve objasnio. Također moram naglasiti da u našem ulazu ne postoji nikakva mogućnost ostavljanja kolica, bicikla i sl. Postoje 2 kata podzemnih garaža, ali iste se prodaju za cca 12.000 eura. Na našem stubištu postoji i prozor koji je iskipan, kako bi bilo prozračeno – poručio je.

“Prisiljen sam jer ga stalno uništavaju, svjestan sam da nisam u pravu”

– Kada dobijem snimke nadzorne kamere i nađem počinitelja kaznenog djela uništavanja moje imovine, te ga prijavim nadležnim vlastima, skuter ću noću moći ostavljati ispred zgrade, a što mi je i najveća želja. Do tada sam zbog mogućnosti i velike vjerojatnosti ponavljanja kaznenog djela primoran na ovu mjeru, svjestan da nisam u pravu – rekao je.

“Ispričavam se svima”

– Ovim putem se ispričavam prvo zabrinutim susjedima zbog eventualnih neugodnosti, kao i svima ostalima koji s pravom smatrate da skuteru nije mjesto ispred kućnih vrata. Da skuter može biti parkiran ispred zgrade, da ga ujutro nađem čitavoga i u voznom stanju, da ne moram plaćati uber kako ne bih zakasnio na posao jer je skuter uništen, nitko sretniji od mene – zaključio je.

 

 


2 KOMENTARI

  1. Zanima me zašto nikome drugome ne razbijaju skutere osim dotičnome momku? Split ima na tisuće skutera i nitko ne drži skuter u stambenoj zgradi zbog velikih opasnosti od isparavanja benzina. Neka si kupi novi električni skejt. Novi košta samo 3500 kn.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime