Jakov Prkić: “Ne plaćajte parking u Ulici Ljudevita Posavskog, “Domaćin” nema pravo naplate”

"Još 2014. godine tražio sam odgovor na osnovu kojih kriterija je Domaćin dobio parkiralište na korištenje iako je u trenutku potpisivanja ugovora bio u blokadi i bio dužan gradu Splitu preko 6000 kuna"

Gradski vijećnik stranke Pametno, Jakov Prkić, upozorio je građane Splita da ne plaćaju parking u Ulici Ljudevita Posavskog. Razlog njegovoj objavi je taj što Braniteljska zadruga Domaćin koja naplaćuje parking na tom području nema dozvolu za to jer je ona istekla ugovorom još u studenom 2016. Naplatu parkinga trebao je preuzeti Split parking na tom podučju, ali to se nije još dogodilo.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji, poznanici i vi koje ne poznajem,
Koristim Facebook kako bi vas obavijestio da NE plaćate parking u Ulici Ljudevita Posavskog koji se nalazi između parkinga kojeg koristi HEP i parkinga uz zgradu Lavčevića. Tim parkiralištem dvije godine upravljala je Braniteljska zadruga Domaćin odlukom tadašnjeg gradonačelnika Baldasara (Službeni glasnik 42/2014). Nakon isteka ugovora Zaključkom gradonačelnika Baldasara iz studenog 2016. godine (Službeni glasnik 58/2016) to je parkiralište trebala preuzeti gradska firma Split parking, no to se još nije dogodilo. Domaćin nelegalno koristi javnu gradsku površinu i naplaćuje uslugu koju nema pravo naplaćivati. Stoga ni vi ne morate plaćati parking na toj lokaciji. Ukoliko zateknete uplatnicu za plaćanje dnevne karte na tom parkiralištu slobodo je bacite. Domaćin nema pravo ni način naplatiti vam dnevnu kartu. SRAMOTA je za sve nas kako netko može bez ikakvog osnova okupirati javnu gradsku površinu i zarađivati na njoj. Kako je moguće da deset mjeseci netko ubire profit nelegalno, a da iz Grada nitko ne reagira?! Za ovakve stvari se ne treba čekati reakcija Gradonačelnika, ovo moraju riješiti nadležne službe pa ako treba i uz asistenciju policije. Neugodno mi je jer sam gradski vijećnik i osjećam odgovornost iako na ovo nisam mogao utjecati. Još 2014. godine tražio sam odgovor na osnovu kojih kriterija je Domaćin dobio parkiralište na korištenje iako je u trenutku potpisivanja ugovora bio u blokadi i bio dužan gradu Splitu preko 6000 kuna. Odgovor nisam dobio.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/jprkic/posts/1618722854845860?pnref=story” bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0