U 15:35 sati zaprimljena je dojava o požaru autobusa kod Danilo Kraljice, a na intervenciju je upućena autocisterna DVD-a Šibenik.

Na intervenciji su sudjelovali gasitelji Javne vatrogasne postojbe Šibenik.

Požar je ugašen u 16:40 sati, a autobus je u potpunosti izgorio.

Čitatelji portala ŠibenikIN javljaju kako je u trenutku izbijanja požara u Autotransportovom autobusu bilo dvadesetak maloljetnih učenika, kao i nekoliko umirovljenika.

– Bus nije bio prazan u trenutku zapaljenja, u busu su bili svi učenici koji su počeli bježati kada se zapalio – piše čitateljica portala ŠibenikIN koja želi ostati anonimna.

Prema riječima drugog čitatelja, ovo nije prvi put da se na istoj liniji događaju kvarovi, a posljednji se dogodio u ponedjeljak.

Bus se kvario i u ponedjeljak

– Jučer, 3. prosinca nas je vozio isti bus koji je stajao nekoliko puta zbog pregrijavanja, danas se zbog istog razloga i zapalio, što znači da razlog nije nepoznat! Također da napomenem da u busu nismo imali čekiće za razbijanje stakla u opasnosti, niti vatrogasni aparat s kojim bismo mogli ugasiti autobus – napisala nam je jedna maloljetna učenica.

Dakle, današnji požar autobusa pokrenuo je lavinu reakcija građana koji se svakodnevno voze, kako kažu, u autobusima koji nisu tehnički ispravni ni sigurni za vožnju, a čitatelji portala ŠibenikIN  pišu kako se i po kiši znaju voziti bez brisača koji su u kvaru.

ŠibenikIN je kontaktirao upravu Autotransporta Šibenik kako bi se očitovali o tvrdnjama građana, ali kazali su da ne žele ništa komentirati dok policija ne završi očevid.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime