Ivan Gabelica više nije ravnatelj županijske Javne ustanove “More i krš”, zamjenjuje ga Domagoj Lažeta

Službenu odluku o razrješenju i imenovanju donijet će Županijska skupština sljedećeg utorka


Ivan Gabelica

Dipl. geograf Ivan Gabelica više neće biti ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije – “More i krš”.


Ivan Gabelica

Nasljednik Guida Piasevolija bio je dugogodišnji ravnatelj Javne ustanove čija je važnost naglo porasla posljednjih godina, osobito u kontekstu sredstava dobivenih iz fondova EU. Gabelica je još u studenom razrješenje zatražio iz osobnih razloga, iako mu mandat istječe tek za oko dvije godine.

U obrazloženju predloženog rješenja koje će se već sljedećeg utorka naći pred vijećnicima Skupštine Splitsko-dalmatinske županije stoji:

Ravnatelj Javne ustanove “More i krš” Ivan Gabelica, pisanim podneskom od 27. studenog 2018. zatražio je od Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, iz osobnih razloga, razrješenje s dužnosti ravnatelja Javne ustanove prije isteka mandata.

Ivan Gabelica imenovan je za ravnatelja Javne ustanove “More i krš” rješenjem Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije KLASA: 021-04/16-02/228, URBROJ: 2181/1-01-16-1 od 27. srpnja 2016. na mandat od 4 godine.

Člankom 44. Zakona o ustanovama (Narodne novine, broj 76/93, 29/97, 47/99 i 35/08), propisano je kako se ravnatelj može razriješiti dužnosti prije isteka mandata, te da je predstavničko tijelo jedinice područne samouprave dužno razriješiti ravnatelja ukoliko sam zatraži razrješenje.Isto tako, člankom 31. Statuta Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije (Službeni glasnik Splitsko-dalmatinske županije broj 15/14) propisano je da ravnatelj može biti razriješen prije isteka roka na koji je imenovan ako sam zatraži razrješenje.

Zaposlenik JU “Krš i more” Domagoj Lažeta bit će imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja Javne ustanove na razdoblje od godine dana.Kako neslužbeno doznajemo, Ivan Gabelica postat će Lažetin zamjenik.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime