HSS preuzeo istok Splita: Siniša Marin novi predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica

Žrnovnica je dobila novog predsjednika Mjesnog odbora

U Žrnovnici je došlo do promjene na čelu Mjesnog odbora. Na izborima za Mjesne odbore, održanim prije nešto više od 3 godine, najviše vijećnika (3 do 7) osvojio je HDZ. HDZ je partnera pronašao u jednom vijećniku HSS-a. Predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica posljednje 3 godine bio je Milan Stojić (HDZ), a po koalicijskom sporazumu ta je funkcija prošlog tjedna pripala Siniši Marinu (HSS) koji će predsjedničku funkciju obnašati sljedeću godinu dana, do novih izbora.


Inače, oporbu su činila 2 vijećnika SDP-a i 1 nezavisni, a u međuvremenu je jedan SDP-ovac postao član Splitske stranke bivšeg splitskog gradonačelnika Ive Baldasara.

Novoizabrani predsjednik MO Žrnovnica, Siniša Marin, očekuje potporu vijećnika sljedećih godinu dana:

– Nastavit ćemo sve planirano, završiti projekte koji su započeti. Primjerice, zemljišta za proširenje groblja su otkupljena, ali radovi još nisu počeli.

Moram kazati da je suradnja s HDZ-om i ostalim strankama do sada bila korektna. Do sada sam podržao sve što je bilo dobro za Žrnovnicu, a nadam se da ću i ja imati potporu sljedećih godinu dana.

Ovih godinu dana s Lovrincem želimo barem krenuti u pripremu zemljišta. Što se tiče kanalizacije i vodoopskrbe postoje brojni sudski i pravni problemi, ali nadamo se da će se brzo otkloniti. Što se tiče Hrvatskih voda, dogovaramo nastavak uređenja šetnice uz rijeku Žrnovnicu. Tu se jako pazi na ekologiju, no cilj je omogućiti građanima normalnu šetnju. Pred nama je i Dan Žrnovnice, na blagdan Velike Gospe, a upravo dogovaramo program proslave – kazao nam je Marin.


Stojić: Marin će imati našu potporu

Dosadašnji predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica, Milan Stojić, nakon isteka trogodišnjeg mandata obratio se javnosti putem Facebooka. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Nakon izbora za vijeća GK 1 MO grada Splita 2014. godine, u cilju uspostave vlasti, poslijeizbornim koalicijskim sporazumom između Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke dogovorena je koalicija u Vijeću Mjesnog odbora Žrnovnica.Dogovoreno je da prve tri godine predsjednik Vijeća MO bude iz HDZ-a (Milan Stojić), a zamjenik predsjednika iz HSS-a (Siniša Marin). Nakon proteka tri godine doći će do rotacije tako da dotadašnji predsjednik postaje zamjenik predsjednika, a dotadašnji zamjenik predsjednika postaje predsjednik Vijeća MO. Smatrajući da se i u politici ljudi trebaju držati svoje riječi i koalicijskog sporazuma iz 2014.g., ponosan na postignuća koje smo ostvarili u protekle tri godine, podnosim ostavku na mjesto predsjednika Vijeća MO Žrnovnica. Izuzetno sam ponosan na realizirane projekte u ove tri godine, a posebno na: autobusno okretište, češće autobusne linije i nove nadstrešnice, mali trg na Korešnici, parkiralište u centru, rasvjetu na Stinici, nove pumpe na Korešnici, cestovne odbojne ograde, turističku kartu mjesta, kupnju zemljišta za proširenje groblja, obnovu drvenih dijelova mostova i šetnice uz rijeku, te niz drugih zahvata. Sa skromnim sredstvima održali smo proslave Velike Gos, i Dana Mjesta, te manjim donacijama podupirali i smotru klapa. U Žrnovnici je kao prvoj u gradu Splitu završena katastarska izmjera nakon 11 godina rada, a Grad je financirao obnovu kompletnog krovišta zgrade MO.

Predvidjeli smo lokaciju za izgradnju spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u rotoru autobusnog okretišta pored mjesnog groblja. Pokrenuli smo provjeru lokacije za izgradnju nove crkve i vatrogasnog doma pored osnovne škole. lako je EKO-agencija raspisala, naknadno je zbog žalbe vlasnika zemljišta na MS-u poništila javno nadmetanje za izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže. Godine prolaze, a Upravni sud u Splitu još uvijek nije donio presudu u torn sporu pa je tako blokirana izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže za tisuće stanovnika istoka Splita. Možemo i ovo ljeto očekivati nestašice vode, a pogotovo u višim dijelovima Korešnice. HP još uvijek ne želi premjestiti poštanski ured u obližnji mnogo veći i prikladniji prostor. Nadam se da će biti dovoljno sluha nadležnih i da će se izgraditi barem jedno dječje igralište za kojim se osjeća velika potreba te sanirati prostorije ambulante. Dugo vremena se na Žrnovnicu iz Grada gledalo kao na problem, a ne kao veliki potencijal. Stotinjak tisuća kuna koje godišnje imamo na raspolaganju je nedostatno za bilo kakav veći zahvat. Neke gradske tvrtke i ustanove uopće nemaju Žrnovnicu u svom djelokrugu rada, jer im Grad to nikada nije naredio, a postoje i one s kojima je dobra suradnja. Vidi se veliki rast dolazaka i noćenja turista u Žrnovnicu, ati to je istovremeno i veliki izazov uzimajući u obzir naše kornunalne probleme. Počinjemo dijeliti upravo tiskanu prvu turističku kartu Žrnovnice, koja Ee se idućih godina dodatno poboljšavati i nadopunjavati novim sadržajima. Na jesen treba početi rekonstrukcija županijske ceste 6142 od magistrale do kamenoloma, opremljena javnom rasvjetom, nogostupom i svim instalacijama.

Ovim putem se želim zahvaliti vijećnicima Blanki Bogdan, Tomislavu Đonliću i Siniši Marinu na potpori u svim projektima i izazovima u protekle tri godine. Oporbenim vijećnicima Stipi Amižiću, Marinu Mihanoviću i Petru Amižiću zahvaljujem se na konstruktivnom sudjelovanju u radu Vijeća Mjesnog odbora. Veoma je važno što smo u najvažnijim pitanjima za naše mjesto imali uskIađena mišljenja. Zahvaljujem se zaposlenicima Grada, tajniku MO g. Jerku Bartuliću, gdi. Diani Mihanović, g. lgoru Mihanoviću, g. Ivici Amižiću I g. Goranu Mihanoviću. U Gradu smo najviše komunicirali s g. Goranom Kovačevićem, g. Filipom Butorovićem, i gđom. Snježanom Vrdoljak pa im se ovim putem zahvaljujem na korektnoj suradnji. Zahvaljujem se na potpori našem svećeniku don Mariju Matkoviću, ravnateljici gdi. Matiji Šitum, DVD-u Žrnovnica, udruzi “Žrvanj”, HGD “Stjepan Radič” Žrnovnica”, Vjekoslavu Aljinoviću i darivateljima krvi pri područnom društvu Crvenog križa, pripadnicima Torcide i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli u našim nastojanjima kako bi podigli kvalitetu života u našem mjestu.

Posebnu zahvalu želim uputiti Nikolini Lulić i Radi Popadiću, novinarima koji su nas najviše pratili. Ako se bilo tko nekim mojim postupkom ili izjavom u protekle tri godine uvrijedio, ovim putem mu se ispričavam i uvjeravam da nije bilo nikakve loše namjere s moje strane. U daljnjem radu Vijeća Mjesnog odbora nastaviti tu se zalagati za dobrobit Žrnovnice i Splita. Budući predsjednik Vijeća će imati moju potporu i želim mu puno sreće i uspjeha u radu. Novi gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegovi zamjenici su upoznati s problemima i potencijalima našeg mjesta te vjerujem da će ustrajno poduzimati aktivnosti koje će rezultirati povećanjem kvalitete života u Žrnovnici” – napisao je Stojić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0