Hrvatske ceste reagirale nakon našeg članka: Uskoro dovršetak priključka za Dragovode, projektira se “zapadna” rampa

Realizacijom ovog projekta trebali bi se popraviti prometni uvjeti na ulazu u Split


Nakon što je u listopadu ove godine dovršena prilazna “rampa” s istočnog kolnika Ulice Zbora narodne garde na obilaznicu u smjeru Solina, krenuli su radovi na priključku za Dragovode. Prema službenim informacijama koje smo dobili od glasnogovornice Hrvatskih cesta, Tamare Pajić, priključak za Dragovode bit će gotov do Božića. Ipak, prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo na terenu, postoji mogućnost da radovi budu gotovi sljedećeg tjedna.


 

Podsjetimo, objavu našeg članka prije nekoliko dana pročitalo je više od 300 tisuća čitatelja, vezano uz to da nije bila postavljena dovoljno vidljiva signalizacija na mjestu radova, tako da se prosječan vozač ne bi stigao snaći te bi u slučaju neprestrojavanja u desni trak u Ulici Zbora narodne garde, najprije završio na nedavno izgrađenoj rampi, a potom i u Solinu. Istog dana Hrvatske ceste su, nakon našeg upita, stavile puno vidljivije oznake za ovu privremenu prometnu regulaciju.

VEZANI SADRŽAJ:

Radovi na drugoj rampi kreću oko Uskrsa

Inače, u tijeku je projektiranje i druge rampe gdje se radovi očekuju oko Uskrsa.

“Kako se radi o kompleksnijem poslu, tu očekujemo dovršetak u roku od 9 mjeseci, dakle do kraja 2020. Radovi bi se obavljali kontinuirano, prilagodili bi se privremenom regulacijom prometa kako ne bi bilo većeg utjecaja na opterećenje prometa u ljetnim mjesecima. Radi se o značajnim raskrižjima u Splitu na spoju s magistralom gdje se radovi obavljaju da bi dobili njihovu bolju iskorištenost od aktualne – otkriva naš izvor u Gradu Splitu.

Realizacijom ovog projekta trebali bi se popraviti prometni uvjeti na ulazu u Split, mada je jasno da će pravo rasterećenje prometa nastati tek izgradnjom ceste od Mravinaca prema TTTS-u.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime