U okviru obilježavanja Nacionalnog dana hodanja u Republici Hrvatskoj, dana 5. listopada 2019. (subota) u vremenu od 12 do 14 sati na Sjevernim Marjanskim vratima održat će se akcija hodanja pod vodstvom prof. Sretana Bandalovića, kineziologa i voditelja segmenta “Hodanjem do zdravlja” projekta “Živjeti zdravo”
Obilježavanje Svjetskog dana hodanja (World walking day) pokrenula je 1991. godine vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju TAFISA – The Association For International Sport for All (Sport za sve).

Prijedlog je da se svaki prvi vikend u listopadu taj dan obilježava diljem svijeta. Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji sa Županijskim zavodima za javno zdravstvo, u kojima je već započela provedba Projekta „Živjeti zdravo“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, podržao je inicijativu obilježavanja Nacionalnog dana hodanja.

Prema dostupnim podacima o tjelesnoj (ne)aktivnosti vidi se jasna potreba za aktivnostima promicanja zdravih stilova života te očuvanja i unaprjeđenja tjelesne aktivnosti i prevencije debljine u svim dobnim skupinama stanovništva.

Želja je građane educirati o zdravlju, potrebi očuvanja zdravlja, mijenjanju loših životnih navika i potaknuti ih da povećaju razinu tjelesne aktivnosti u svom životu.

Obilježavanjem Nacionalnog dana hodanja pružit će se model poticanja građanstva da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine veliki korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

– Pozivamo sve zainteresirane građane da se odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji hodanja kako bi učinili nešto korisno za svoje zdravlje – poručili su organizatori.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime