Pored postojećih tridesetak strukovnih grupacija koje djeluju u sklopu HGK – Županijske komore Split, osnovana je 11. studenoga nova Strukovna grupacija cestovnog putničkog prometa.

– Strukovne grupacije HGK – ŽK Split okupljaju gospodarstvenike iz istih djelatnosti, koji dijele slične probleme, kako bi zajednički, uz podršku Komore, radili na promicanju i zaštiti svojih interesa te općenito unapređenju svojih djelatnosti. Kroz rad grupacija se odvija značajan i intenzivan dio komorskih aktivnosti, a osnivanje novih i povećanje njihova broja najbolje svjedoči o potrebi i koristi ovakvog udruživanja pod okriljem HGK, – poručuje predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš.

Za predsjednika novoosnovane grupacije, koja će okupljati tvrtke koje se bave cestovnim putničkim prijevozom, izabran je Joško Pulišelić iz tvrtke Autotrans d.d. Cres – poslovnica Brač, a za njegove zamjenike Ante Zovko iz tvrtke Promet Split d.o.o. i Dražen Radalj iz tvrtke Promet Sinj d.o.o.

Prijevoznicima je ujedno predstavljena i nova usluga HGK – Izdavanje Knjige putnih listova u povremenom prijevozu putnika.  1. studenoga, na izbornoj skupštini Klastera Marikultura, kojemu je sjedište također u HGK -Županijskoj komori Split, izabrani su čelni ljudi koji će voditi Klaster u narednom četverogodišnjem razdoblju.

Rad Klastera se intenzivno odvija kroz tri grupacije – uzgajivača tune, bijele ribe te školjaka.

Za predsjednicu Klastera Marikultura, ujedno i predsjednicu Grupacije uzgajivača bijele ribe, izabrana je Ana Peroš, rukovoditeljica EU fondova, dozvola i općih poslova u tvrtki Cromaris d.o.o. Zadar.

Za predsjednika Grupacije uzgajivača tune potvrđen je dosadašnji predsjednik Kristijan Zanki, direktor ribolova Sardine d.o.o. Postira, dok je za predsjednika Grupacije uzgajivača školjki izabran Darko Lovrić iz tvrtke Pecten d.o.o. Kaštel Novi.

Na skupštini se razgovaralo o aktivnostima Klastera u sljedećoj godini te će poseban naglasak biti na animiranju svih subjekata u marikulturi u pripremi kriterija i mjera na osnovu kojih će se kreirati budžet novog Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2021. – 2027., sve s ciljem što većeg iskorištenja sredstava namijenjenih projektima u navedenim djelatnostima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime