HDZ I KERUM SE DOGOVORILI I U SPLITU Škorić: “Mi respektiramo svakog vijećnika kojem su građani dali povjerenje”

"Znači tu će biti programski paket, gdje ćemo razmotriti određene točke Željka Keruma koje bi ugradili u taj program"

Danas je postignut dogovor između HDZ-a i Kerumovog HGS-a za formiranje većine u Gradskom vijeću. Za komentar smo upitali HDZ-ovog Petra Škorića.


– Imali smo radni sastanak gdje smo načelno dogovorili da idemo u zajedničku koaliciju. Zbog još nekih otvorenih pitanja, odnosno zbog svega što smo prošli, nismo još sve stavili na papir. Sutra je trebala biti konstituirajuća sjednica, ali odlučili smo je odgoditi određen broj dana, odnosno dva tjedna. U međuvremenu ćemo i programski usuglasiti sve i staviti na papir, da bez ikakvog pritiska idemo u taj dogovor. – rekao je Škorić.

Komentirao je i prethodne izjave Andre Krstulovića Opare, koji je izjavio da je spreman na dogovore sa svima, osim sa Željkom Kerumom.

– Naš slogan je bio “Split za sve njegove građane”. Split je glavni, a mi kao politička opcija koja je pobijedila na ovim izborima respektiramo svakog gradskog vijećnika kojem su građani dali povjerenje. Nikakva isključivost ne dolazi u obzir. O tome hoće li Željko Kerum biti u Gradskom vijeću ili će pustiti neku zamjenu, to ovisi prije svega o njemu osobno. – kaže Škorić.

Još nije dogovoreno tko će biti predsjednik ili predsjednica Gradskog vijeća, kaže Škorić

– Više tema je obrađeno, spominjali smo i to ali nismo ni jednu od točaka još zaključili. Prerano je za iznositi stvari koje nisu do kraja definirane. Sve o čemu smo razgovarali, nije bilo područja koje je nerješivo. Mislim da postoji s obe strane želja da se do kraja definiraju i da ne budu prepreka za definiranje koalicije. Znači tu će biti programski paket, gdje ćemo razmotriti određene točke Željka Keruma koje bi ugradili u taj program. – rekao je Škorić.

Upitali smo ga i je li se spominjao kakav udio u gradskim tvrtkama, s obzirom na broj vijećnika u HDZ-u i HGS-u?

– Nismo o tome razgovarali, zna se koliki je HDZ kao glavna poitička opcija i kakvu će ulogu imati. Logično je da onaj ko vam je koalicijski partner, da u onom dijelu političke dužnosti i podjele vlasti, sudjeluje proporcionalno osvojenom broju mandata. – rekao je Škorić.Na pitanje kako su vijećnici HSLS-a, HNS-a i HSS-a reagirali na ove dogovore, nije djelovao zabrinuto.

– Zbog svega toga smo uzeli vrijeme da usuglasimo stavove, da detalje možemo iznijeti i našim dosadašnjim koalcijskim partnerima, da ih pripremimo i elaboriramo sve to skupa.

Najavio je i da će javnost na vrijeme biti upoznata o svim dogovorima.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0