Stanari Kile u srijed ujutro su na POS-ove zgrade razvili transparent s porukom “Ukrali ste nam cestu”. Radi se o podsjetniku gradskim vijećnicima da u prijedlogu proračuna za koji će sutra glasati nije ostavljen potreban novac za planiranu izgradnju pristupnih cesta za POS. U proračunu za 2020. godinu je, naime, za radove procijenjene na oko 16 milijuna kuna ostavljeno tek 4,3 milijuna.

Tijekom dana su reagirali iz Grada Splita. Iz Grada tvrde se nije odustalo od izgradnja cesta na Kili, već tvrde da je predviđena mogućnost da se projekt izgradnje pristupnih cesta realizirati etapno, kako bi se izbjeglo ponovno blokiranje čitavog projekta.

VEZANI SADRŽAJ:

“U proračunu za 2020. godinu te u projekciji proračuna za 2021. godinu osigurana su sva predviđena sredstva za izgradnju sve četiri ceste na Kili, to je 4.250.000 kuna u 2020. i 12.250.000 kuna u 2021. godini. U slučaju povoljnog razvoja ovog projekta, gradska uprava je spremna u rebalansu proračuna tijekom iduće godine osigurati dodatna financijska sredstva.

Podsjećamo kako je već godinu dana u tehničkom smislu projekt izgradnje cesta na Kili potpuno pripremljen, a Grad Split će u trenutku kada javnom nabavom budu odabrani izvođači krenuti u njegovu realizaciju.

U proračunu za 2020. godinu je predviđeno 800 tisuća kuna za rekonstrukciju i obnovu ceste na Putu Vrborana upravo iz razloga kako bi se za vrijeme izgradnje drugih pristupnih cesta povećala sigurnost prometa u ovoj ulici koja će u jednom trenutku postati najprometnija u ovom dijelu Mejaša” – stoji u današnjem priopćenju Grada.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime