GORAN KOTUR: “Ključno je da se Split i Dalmacija povežu na Mediteranski koridor EU-a”

"Ako se uključimo na Mediteranski koridor prometno ćemo se povezati s EU-om do 2030. godine, a inače ćemo na red doći do 2050. godine" - ističe Kotur


Goran Kotur

Split i Dalmacija konačno prometno moraju ući u Europu i stvoriti preduvjet da se konačno maknemo s mrtve točke i napravimo razvojni iskorak, kazao je Goran Kotur na današnjoj tematskoj sjednici GV Grada Splita.


Podsjetimo, 42. sjednica Grada Splita je o Nacrtu prijedloga Nacionalne strategije RH do 2030. godine.

– Ključno je da se Split i Dalmacija povežu na Mediteranski koridor EU-a, kako bi u roku od nekoliko godina dobili modernu željezničku vezu za putnički i teretni promet s Europom sufinanciranu iz fondova EU-a, i pokazali da imamo ozbiljnu ekonomsku budućnost, a ne da ovisimo o monokulturi turizma – ističe Kotur.

– Ako se uključimo na Mediteranski koridor prometno ćemo se povezati s EU-om do 2030. godine, a inače ćemo na red doći do 2050. godine – ističe Kotur te nastavlja:

– Upravo je sada vrijeme za intervenciju prema hrvatskoj Vladi, zbog toga što je ova tema sada na dnevnom redu institucija EU-a, gdje su brojne nacionalne vlade već tražile dodatno povezivanje na osnovne europske koridore – zaključuje splitski SDP-ovac.Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime